Κόλαση στον Καρέα! Γιατί έχει τόση κίνηση;

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται πολύ αυξημένη κίνηση στον Καρέα, η οποία φτάνει μέχρι και την Ηλιούπολη. Τι έχει συμβεί και προκαλεί το μποτιλιάρισμα;

  • -
  • -

Όσοι κινούνται καθημερινά στην Αθήνα, γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η κίνηση στους δρόμους είναι μια… πονεμένη ιστορία. Ουρές, μποτιλιάρισμα, εκνευρισμοί και ατυχήματα είναι στο καθημερινό ρεπερτόριο, με τις ώρες αιχμής να δυσκολεύουν την κατάσταση. Όλα αυτά ισχύουν σε έναν βαθμό και στον Καρέα, την κλασική διαδρομή που καταλήγει στην Ηλιούπολη, μετά τη συμβολή της Κατεχάκη και της Περιφερειακής Υμηττού. Τις τελευταίες ημέρες όμως, η κίνηση στον Καρέα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στο ρεύμα καθόδου (προς Ηλιούπολη).

Κίνηση στον Καρέα: η αιτία!

Από τις αρχές της εβδομάδας, έχουν ξεκινήσει εργασίες σε αρκετά σημεία της Ηλιούπολης, αρχής γενομένης από κάποιες βασικές κυκλικές πλατείες. Στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου, την πρώτη που συναντάμε μπαίνοντας στην Ηλιούπολη από τον δρόμο του Καρέα, πραγματοποιούνται έργα με αποτέλεσμα τη σύμπτυξη της κυκλοφορίας από 2, σε 1 λωρίδα, στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου. Η υποχρεωτική κίνηση στην αριστερή λωρίδα ξεκινάει με σήμανση και κλείσιμο της δεξιάς λωρίδας λόγω εργασιών στο άκρο του δρόμου, αμέσως μετά το τελευταίο φανάρι πριν την πλατεία, στην οδό Ζήνωνος.

Αυτό έχει προκαλέσει το κυκλοφοριακό κομφούζιο, το οποίο δεν περιορίζεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά φτάνει μέχρι και τον Καρέα, πολλά χιλιόμετρα πριν! Η έτσι κι αλλιώς αυξημένη κίνηση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας μεγάλες καθυστερήσεις στην κάθοδο.

Δείτε ακόμη: Τούνελ Ηλιούπολης - Πώς θα πηγαίνεις από Καρέα - Ελληνικό σε 10'

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα αξιόπιστες εναλλακτικές οδοί που μπορούν να ακολουθήσουν οι οδηγοί για να γλιτώσουν ένα μέρος της κίνησης. Η υπομονή είναι η μοναδική συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε, ελπίζοντας ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα. Μπορεί η κίνηση να είναι καθημερινό σενάριο στον Καρέα, πλέον όμως η κατάσταση είναι αφόρητη!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...