Νέες Mercedes-AMG GLC 43 και 63 - Ένα plug-in hybrid SUV με 680 PS

Η GLC, το δημοφιλές γερμανικό SUV απέκτησε δύο νέες, ταχύτατες εκδόσεις με την υπογραφή της AMG, οι οποίες προσφέρουν επιδόσεις βγαλμένες από τον κόσμο των supercars.

  • -
  • -

Η GLC είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Mercedes-Benz σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς καταγράφει τις περισσότερες πωλήσεις απ’ όλα όσα διαθέτει η γερμανική μάρκα στην γκάμα της. Πλέον, με την παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων AMG, η δημοφιλία του γερμανικού SUV θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Οι νέες εκδόσεις είναι οι δύο ισχυρότερες στην γκάμα της GLC, τις οποίες φυσικά έχει φροντίσει η AMG, με τις ονομασίες αυτών να είναι GLC 43 4MATIC και GLC 63 S E PERFORMANCE. Φυσικά τα νούμερα της ισχύος και των επιδόσεων είναι τέτοια, ώστε να προκαλούν εντύπωση μόνο με την ανάγνωσή τους, πόσο μάλλον αν κάποιος βιώσει την εμπειρία από πρώτο χέρι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fcafc7b25aa6417f076e0bee88e85675.jpeg

GLC 43 4MATIC: Ωμή δύναμη

Η Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC διαθέτει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων σε συνδυασμό με ήπια υβριδικό σύστημα 48 V, εξοπλισμένο με ηλεκτρικό turbo και μίζα-γεννήτρια με ιμάντα. Αυτό το σύστημα κίνησης αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 421 ίππων και την πολύ μεγάλη ροπή των 500 Nm, καθιστώντας το ένα από τα πιο γρήγορα SUV στον δρόμο.

Δείτε ακόμαMercedes-Benz: Τι σημαίνει το όνομα κάθε μοντέλου της;

Επιπλέον, η GLC 43 επωφελείται από μια προσωρινή ενίσχυση 14 ίππων και 150 Nm από το ήπια υβριδικό κομμάτι, το οποίο συμβάλει στις κορυφαίες επιδόσεις. Τη μεταφορά της δύναμης αναλαμβάνει ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Με τα προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η τετρακίνηση και η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, η GLC 43 υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης σε ποικίλα εδάφη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/eb559eafbfcefe0a1ba5689efaa13353.jpeg

GLC 63 S E PERFORMANCE: Η κορυφή των επιδόσεων

Στην κορυφή των επιδόσεων βρίσκεται η Mercedes-AMG GLC 63 S E PERFORMANCE, η οποία ανεβάζει τον πήχη με το καινοτόμο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Συνδυάζοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων με έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, αυτό το SUV διαθέτει συνολική ισχύ που φτάνει τους 680 ίππους και ροπή που αγγίζει το πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο των 1.020 Nm, με το κιβώτιο να είναι και πάλι αυτόματο με 9 σχέσεις.

Όπως συμβαίνει και στη Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE με την οποία μοιράζεται τα μηχανικά της μέρη η κορυφαία GLC, σε αυτήν την έκδοση ο ηλεκτροκινητήρας συνεισφέρει 204 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι το 2λιτρο μοτέρ βενζίνης παράγει 476 ίππους, κάτι που το κάνει το ισχυρότερο τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης που μπήκε ποτέ σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Η επιτάχυνση που χαρίζει ο συνδυασμός του συστήματος για το κλασικό 0-100 km/h είναι μόλις 3,5", νούμερο ασύλληπτο για το είδος του αυτοκινήτου, τον όγκο και το βάρος του.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/04b7f5023a0383796fc511987e12374d.jpeg

Τόσο η GLC 43 όσο και η GLC 63 S E PERFORMANCE διαθέτουν προηγμένα συστήματα τετρακίνησης αλλά και τετραδιεύθυνση, εξασφαλίζοντας εξαιρετικό χειρισμό και έλεγχο σε οποιασδήποτε συνθήκες οδήγησης. Η καινοτόμος ενσωμάτωση της υβριδικής τεχνολογίας σε αυτά τα SUV υψηλών επιδόσεων όχι μόνο ενισχύει την ισχύ τους, αλλά προσθέτει και ένα στοιχείο οικολογικής συνείδησης, προωθώντας βιώσιμες πρακτικές οδήγησης.

Η Mercedes-AMG έθεσε νέα πρότυπα στην κατηγορία των compact SUV με το λανσάρισμα αυτών των δύο εξαιρετικών μοντέλων. Ο συνδυασμός εντυπωσιακής ισχύος, υβριδικής τεχνολογίας και προηγμένων οδηγικών χαρακτηριστικών αναδεικνύει τη δέσμευση της Mercedes να προσφέρει συναρπαστικές και αποτελεσματικές οδηγικές εμπειρίες. Οι GLC 43 και GLC 63 S E PERFORMANCE αντιπροσωπεύουν την αιχμή της αυτοκινητοβιομηχανίας και είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν τους λάτρεις της οδήγησης και τους λάτρεις των πολυτελών SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...