Πρόεδρος Toyota: «Δεν ξέρω αν η αγάπη μας για τα ηλεκτρικά αρκεί για να νικήσουμε την Tesla»

Ο πρόεδρος του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών της Toyota, Takero Kato, δήλωσε ότι αγαπά τα ηλεκτρικά και θέλει να προσφέρουν την ίδια αυτονομία με τα υβριδικά της μάρκας.

  • -
  • -

Η Toyota πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της στο Τόκυο πρόσφατα, και ένα μεγάλο μέρος της αφιερώθηκε στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της εταιρείας. Με την αγορά να έχει υψηλές προσδοκίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα καθώς αποτελούν βασικό μέσο για την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα, το νέο τμήμα ηλεκτρικών της ιαπωνικής μάρκας που φέρει τον τίτλο BEV Factory, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής. Η νέα μονάδα ενσωματώνει όλες τις αναπτυξιακές, παραγωγικές και επιχειρηματικές διαδικασίες γύρω από τα ηλεκτρικά της μάρκας με στόχο «να επιτρέψει την ταχύτερη λήψη αλλά και εκτέλεση των αποφάσεων».

Τα ηλεκτρικά μοντέλα επόμενης γενιάς θα καταφθάσουν στην αγορά το 2026 και αναμένεται να αποτελούν τα 1,7 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά που σκοπεύει να πουλήσει η Toyota το 2030. Με την μάρκα να έχει ανακοινώσει πως θα επενδύσει περισσότερα σε εργοστάσια μπαταριών και θα αρχίσει να παράγει ηλεκτρικά σε μονάδα στις ΗΠΑ το 2025, σύμφωνα με πηγές ένας μέτοχος αμφισβήτησε την ικανότητα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας να «κοντραριστεί» με την Tesla, η οποία είναι συχνά το μέτρο σύγκρισης που χρησιμοποιείται από όσους επικρίνουν την Toyota για την υστέρηση που μπορεί να έχει στον τομέα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων.

toyota

Ενώ ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota, Yoichi Miyazaki, και ο επικεφαλής επιστήμονας, Gill Pratt, επισήμαναν ξανά πως η στρατηγική της εταιρείας είναι να δημιουργήσει μια γκάμα κινητήριων συνόλων διαφόρων ειδών, ο επικεφαλής του BEV Factory είχε μια πιο λεπτομερή και ενθουσιώδη ανταπόκριση.

"Λατρεύω τα ηλεκτρικά. Μέσα από τα ηλεκτρικά, θέλω να αλλάξω το μέλλον των αυτοκινήτων, της παραγωγής και της εργασίας. Πρώτα, τα αυτοκίνητα. Στοχεύουμε στο να πετύχουμε ίδιες τιμές αυτονομίας με τα υβριδικά μοντέλα μας, για τα οποία φημιζόμαστε. Αυτό όμως είναι ένα δύσκολο έργο. Θέλουμε ο κόσμος να καταλαβαίνει τον μοναδικό χαρακτήρα της Toyota στα ηλεκτρικά μοντέλα που δημιουργούμε."

toyota

Αν και η επίτευξη παρόμοιας αυτονομίας με τα υβριδικά που θα προσφέρει η μάρκα έως το 2028έως και 1.450 km – είναι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος, ο Kato συνέχισε λέγοντας πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα κάνει επίσης σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την παραγωγή και τον αριθμό των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός οχήματος.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Toyota Prius Plug-in Hybrid στη Γερμανία

"Εν συνεχεία, αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε είναι η παραγωγή. Θέλουμε να αλλάξουμε τη δομή των αυτοκινήτων μας ώστε να μειώσουμε στο μισό το μήκος των γραμμών παραγωγής και να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε τη σωματικά επίπονη εργασία, προστατεύοντας τους ανθρώπους που δουλεύουν στα εργοστάσια και δημιουργώντας έναν χαρούμενο χώρο εργασίας για έναν όλο και γηραιότερο πληθυσμό».

toyota

Τέλος, ανέφερε πως στη σημερινή εποχή, «η ταχύτητα είναι το κλειδί» όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας BEV Factory.

Δείτε ακόμη: Φάκελος Υδρογόνο: Ποιες εταιρείες επενδύουν στο «αντίδοτο» των ηλεκτρικών;

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και νυν πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ο οποίος δεν υπήρξε και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των ηλεκτρικών κατά τη διάρκεια της θητείας του, μίλησε για τα λόγια του Kato ως εξής: "Δεν ξέρω αν η αγάπη μπορεί να νικήσει την Tesla. Ωστόσο, αυτοκίνητα κατασκευασμένα από μηχανικούς που τα αγαπούν θα φροντίσουν τουλάχιστον να συγκινήσουν τις καρδιές των οδηγών. Ελπίζουμε ότι ανυπομονείτε για τα ηλεκτρικά που ετοιμάζουμε."

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...