Στην Ελλάδα μια Ferrari Daytona SP3 των 3,5 εκατ. ευρώ!

Μια υπερσπάνια Ferrari εντοπίστηκε στα βόρεια προάστια της Αθήνας, με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα και εντυπωσιακή σχεδίαση!

  • -
  • -

Κατά καιρούς, η Ferrari παρουσιάζει μερικά απίστευτα σπάνια δημιουργήματα περιορισμένης παραγωγής με ειδικά χαρακτηριστικά και συλλεκτικό χαρακτήρα. Συνήθως, κοστίζουν μερικά… εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να την αποκτήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαλέγει ποιοι θα είναι αυτοί, από τη λίστα με τους πιο «πιστούς» πελάτες της. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Daytona SP3, το hypercar των 599 αντιτύπων. Τα οποία «μοιράστηκαν» σε συλλέκτες των μοντέλων της μάρκας.

Ένα από τα αυτοκίνητα αυτά βρέθηκε και στην Αθήνα. Εμφανίστηκε λίγες ημέρες πριν σε γνωστή… φωλιά σπάνιων και πανάκριβων μοντέλων στον Διόνυσο Αττικής, ενώ ανήκει σε συλλέκτη που έχει στην κατοχή του αμέτρητες «ειδικές» δημιουργίες της Ferrari - και όχι μόνο. Οι ιδιοκτήτες της Daytona SP3 επιλέχθηκαν από τη φίρμα, με τις 499 μονάδες να πηγαίνουν αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες των επίσης σπάνιων και πανάκριβων SP1 Monza και SP2 Monza. Οι υπόλοιπες 100, μοιράστηκαν σε καλούς πελάτες της Ferrari.

Με V12 κινητήρα και 840 ίππους

Στο κέντρο του εντυπωσιακού hypercar βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας της μάρκας, με περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών. Προέρχεται από την 812 Competizione, ωστόσο φέρει μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις προκειμένου η απόδοση να αυξηθεί στους 840 ίππους με 700 Nm ροπή. Το κιβώτιο είναι ένα αυτόματο 7άρι που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς, ενώ το μοτέρ έχει κόφτη στις 9.500 rpm! Οι επιδόσεις φυσικά κόβουν την ανάσα, με 0-100 km/h σε 2,8 sec, 0-200 km/h σε 7,5 sec και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 350 km/h!

Δείτε ακόμη: H video-δοκιμή της Ferrari Purosangue, του πρώτου SUV της ιταλικής μάρκας!

Η «ελληνική» Ferrari Daytona SP3 διαθέτει ένα πολύ κομψό, γαλάζιο χρώμα με ονομασία Azzurro La Plata που αναδεικνύει τις γραμμές του αυτοκινήτου και κάνει όμορφη αντίθεση με τις μαύρες λεπτομέρειες. Δείτε τη φωτογραφία από τον λογαριασμό carloverath στο Instagram!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...