Porsche: Τέρμα γκάζι και στη θάλασσα, με νέο ηλεκτρικό σκάφος!

Η Porsche ένωσε τις δυνάμεις της με τα ναυπηγεία Frauscher για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό γιοτ που θα φέρει τις επιδόσεις που έχουμε συνηθίσει από εκίνη, στον κόσμο της θάλασσας.

  • -
  • -

Με φιλόδοξους στόχους να είναι ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα, η γερμανική εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με τα ναυπηγεία Frauscher στην Αυστρία για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό γιοτ που έχει επίσης σκοπό να θέσει πρότυπα στο νερό. Το όχημα ονομάζεται Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, υπογραμμίζοντας τη συνεργασία που το κατέστησε δυνατή.

«Υποστηρίζουμε την υπερσύγχρονη, υψηλής απόδοσης και βιώσιμη πολυτέλεια – και επαναπροσδιορίζουμε αυτήν την έννοια. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους πελάτες μας και να κάνουμε τα όνειρά τους πραγματικότητα. Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, όπως και τα σπορ αυτοκίνητά μας, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και εμπειρία πολυτέλειας», δήλωσε ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Οικονομικών και Πληροφορικής της Porsche AG. «Η ηλεκτροκίνηση είναι όλο και πιο σημαντική για τη βιομηχανία μας. Τα ηλεκτρικά σκάφη απολαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή και οι πελάτες μας είναι πολύ χαρούμενοι για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, δηλαδή ότι είναι αθόρυβη, άοσμη και αξιόπιστη», δήλωσε ο Stefan Frauscher, Διευθύνων Σύμβουλος Marketing & Sales στο Ναυπηγείο Frauscher.

Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air εμπνέεται από το σκάφος Frauscher 858 Fantom Air. Το νέο σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με τη βελτιστοποιημένη τεχνολογία κίνησης της Porsche σχεδιασμένη για οδικά οχήματα αλλά προσαρμοσμένη για χρήση στο νερό. Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται Premium Platform Electric (PPE) και περιλαμβάνει μια μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου συνολικής χωρητικότητας περίπου 100 kWh, έναν μόνιμα διεγερμένο σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα (PSM) τελευταίας γενιάς και τα σχετικά ηλεκτρονικά ισχύος. Το σκάφος θα έρχεται με φόρτιση AC και DC, και χάρη στην τεχνολογία 800 Volt της Porsche θα μπορεί να φορτίζεται στους κορυφαίους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC. Το όχημα θα φιλοξενεί έως 9 επιβάτες.

Τα πρώτα Frauscher x Porsche πρόκειται να παραδοθούν σε πελάτες το 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...