Επίσημο: Το 5G ήδη μείωσε τα τροχαία ατυχήματα!

Η αποστολή περισσότερων από 40.000 ειδοποιήσεων κινδύνου σε πεζούς και οχήματα από το προηγμένο σύστημα Soft V2X της LG, είχε χειροπιαστό θετικό αποτέλεσμα.

  • -
  • -

Η LG Electronics επιταχύνει την εξέλιξη λύσεων για την ασφάλεια της κυκλοφορίας που χρησιμοποιούν τις επικοινωνίες vehicle-to-everything (V2X). Οι λύσεις V2X θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον την αυτόνομης οδήγησης, αφού θα επιτρέπουν στα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τις γύρω υποδομές. Σε συνεργασία με τη Μητροπολιτική Διοίκηση της Σεούλ, η LG ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος πρόληψης ατυχημάτων και επαλήθευσε την αποτελεσματικότητα και τη χρησιμότητά του σε περιοχές σχολικών ζωνών της πόλης μέσω του Seoul Smart ITS 2.0 Deployment Project. Το έργο περιλάμβανε την ανάπτυξη της υπηρεσίας Soft V2X που έχει αναπτυχθεί από την LG και αξιοποιεί τα δίκτυα 5G.

Η υπηρεσία Soft V2X βασίζεται στο cloud. Συλλέγει και αναλύει σειρά δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της θέσης, της κατεύθυνσης και της ταχύτητας πεζών και οχημάτων. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται σε πραγματικό χρόνο για την ενημέρωση των οδηγών και των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου για πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Η λύση μπορεί επίσης να αναμεταδίδει τις κοντινές οδικές συνθήκες και τα σήματα κυκλοφορίας μέσω σύνδεσης με μία ευφυή μονάδα οδικής κυκλοφορίας (RSU) εξοπλισμένης με κάμερα AI. Η εφαρμογή Soft V2X είναι εύκολη στη χρήση και μπορεί να εγκατασταθεί σε smartphone ώστε να ενσωματωθεί εύκολα σε συσκευές κινητικότητας, όπως ηλεκτρονικά ποδήλατα, ηλεκτρονικά σκούτερ, μοτοσικλέτες, καθώς και σε συστήματα infotainment ή τηλεματικής εντός του οχήματος.

Πρόσφατη δοκιμή και αποτελέσματα

Η πρόσφατη επίδειξη του συστήματος διεξήχθη σε σχολικές ζώνες που περιλάμβαναν δύο δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο και συμμετείχαν συνολικά 6.700 άτομα. Μέσα σε έξι μήνες το Soft V2X έστειλε πάνω από 40.000 ειδοποιήσεις κινδύνου κυκλοφορίας σε πεζούς και οχήματα, με το 74,8% των πεζών και το 68,4% των οδηγών να προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, όπως η μείωση ταχύτητας ή η αλλαγή κατεύθυνσης.

LG Soft V2X 5G

Το έργο επιβεβαίωσε ότι το Soft V2X, σε συνδυασμό με την υποδομή ευφυών συστημάτων μεταφορών (ITS), μπορεί να παρέχει ποικιλία αξιόπιστων πληροφοριών και υπηρεσιών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Η λύση της LG αποδείχθηκε επίσης αποτελεσματική στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των χρηστών σχετικά με την ασφάλεια της κυκλοφορίας, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση των πιθανών κινδύνων από συγκρούσεις και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επιδεικνύουν την κατάλληλη προσοχή κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο.

Στην 26η συνάντηση της 5G Automotive Association (5GAA) που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ στις 11 Μαΐου, η LG προσκάλεσε 70 κατασκευαστές αυτοκινήτων και εμπειρογνώμονες για να συμμετάσχουν στην επίδειξη και να βιώσουν την εμπειρία Soft V2X. Όσοι συμμετείχαν, επαίνεσαν τη λύση της LG, σημειώνοντας την αποτελεσματικότητα των ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο για την εναλλαγή της συμπεριφοράς στον δρόμο και την ασφάλεια των ανθρώπων.

ky

Προσδοκίες και μελλοντικά πλάνα της LG

Στο μέλλον, η LG θα βελτιώσει περαιτέρω τη χρηστικότητα του Soft V2X και θα εξελίξει τις υπηρεσίες που παρέχει με βάση τα σχόλια των συμμετεχόντων στο έργο. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής εκδήλωσης στην επερχόμενη συνάντηση 5GAA στο Ντιτρόιτ τον Οκτώβριο, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια πιο προηγμένη λύση Soft V2X που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις των διαφόρων αγορών.

Δείτε επίσης: Η Suzuki φτιάχνει επιβατικά drones

Η εταιρεία αναμένει ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για το Soft V2X, δεδομένης της πρόσφατης αύξησης του ενδιαφέροντος για την ασφάλεια των πεζών, των συζητήσεων που διεξάγουν οι κυβερνήσεις για τη δημιουργία Συνεργατικών Intelligent Transport Systems (C-ITS) και των εξελίξεων σε άλλες κάθετες βιομηχανίες. «Θα εξασφαλίσουμε την τεχνολογική πρωτοπορία στην πλατφόρμα συνδεδεμένης κινητικότητας με βάση το cloud για την ασφάλεια οχημάτων και πεζών μέσω συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης», δήλωσε ο Je Yeong-ho, επικεφαλής του C&M Standard Lab της LG Electronics.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...