Νέο Volkswagen ID.3: Απόσταγμα ηλεκτρικής εμπειρίας

Το ID.3 σηματοδοτεί την είσοδο της Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας μία αποδοτική, αλλά και ποιοτική επιλογή, εναρμονισμένη πλήρως με τη σημαντικότερη τάση της εποχής.

  • -
  • -

Με έντονη οικολογική συνείδηση, η Volkswagen αποτέλεσε μία από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που επένδυσαν στρατηγικά στο πλάνο της ηλεκτροκίνησης. Με δεδομένο πως παραδοσιακά συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους κατασκευαστές που οδηγούν και δεν ακολουθούν τις εξελίξεις, με το ID.3 έγραψε το πρώτο της κεφάλαιο στη σημαντικότερη σημερινή τάση! Η πρόταση της γερμανικής εταιρείας δεν αποτέλεσε ακόμα ένα ηλεκτρικό μοντέλο, αφού λάνσαρε ένα νέο τρόπο ζωής στην εξηλεκτρισμένη περίοδο της αυτοκίνησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προσταγές της εποχής. 

Εμπειρία και τεχνογνωσία

Με δεδομένο το γεγονός ότι… εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, στη Volkswagen φρόντισαν να εξελίξουν περαιτέρω το ID.3, με τη δεύτερη γενιά του να είναι ακόμα πιο σύγχρονη, επίκαιρη και αποδοτική! Η αναβαθμισμένη εκδοχή του γερμανικού hatchback βασίζεται στην άκρως επιτυχημένη αρθρωτή πλατφόρμα ΜΕΒ, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό συστατικό για όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen. Η φουτουριστική και ξεχωριστή σχεδίαση του αμαξώματος παραμένει θελκτική, ενώ μικρές λεπτομέρειες φρεσκάρουν με επιτυχία την αισθητική του. Τα διαφοροποιημένο φωτιστικά σώματα και οι μικρές πινελιές στους προφυλακτήρες που έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη βελτιστοποίηση του αεροδυναμικού συντελεστή, επιτρέπουν στο ID.3 να διατηρεί στο έπακρο την κομψότητα που το διακρίνει. Επιπλέον, οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου και η εμπλουτισμένη χρωματική παλέτα στην οποία διατίθεται, ενισχύουν περαιτέρω το στοιχείο της διαφορετικότητας. 

Εκλεπτυσμένο και φιλικό προς το περιβάλλον

Ανοίγοντας την πόρτα εσωτερικού, οι επιβάτες βρίσκονται μπροστά σε ένα σύγχρονο και απόλυτα ψηφιακό περιβάλλον. Το ID.3 καταφέρνει και εντυπωσιάζει με την καινοτομία, αλλά και τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.Δεν είναι τυχαίο πως το 71% των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στα καθίσματα αλλά και για τις επενδύσεις στις πόρτες, έχει προκύψει από ανακυκλωμένα πλαστικά! Η σχεδιαστική αρχιτεκτονική της καμπίνας παραμένει ξεχωριστή και high tech, ενώ οι 30 διαφορετικοί χρωματισμοί επιτρέπουν τη δημιουργία της ιδανικής ατμόσφαιρας στο εσωτερικό. Φυσικά, η ποιότητα κατασκευής είναι αντίστοιχη με αυτή που έχουμε συνηθίσει σε όλα τα μοντέλα της Volkswagen. Η αρθρωτή πλατφόρμα ΜΕΒ με το μεταξόνιο των 2.770 mm έχει σαν αποτέλεσμα το ID.3 να αποσπά υψηλό βαθμό στον τομέα της ευρυχωρίας. Μπορεί άνετα να φιλοξενήσει πέντε ενήλικες στο εσωτερικό του, με τον μεσαίο επιβάτη στην πίσω σειρά καθισμάτων να επωφελείται και από την απουσία του κεντρικού τούνελ μετάδοσης. Επιπλέον, με χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 385 έως και 1.267 lt θα μεταφέρει χωρίς συμβιβασμούς, ό,τι είναι απαραίτητο! 

Κορυφαία ψηφιακή εμπειρία

Η εμπειρία του οδηγού στο εσωτερικό του ID.3 ήταν ανέκαθεν ξεχωριστή και, φυσικά, απόλυτα ψηφιακή. Στη νεότερη γενιά, το γερμανικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο εφοδιάζεται με ένα νέο και ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα, το οποίο φροντίζει για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της πλειονότητας των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Πλέον, ο οδηγός έχει στη διάθεση του από το βασικό κιόλας εξοπλισμό μία νέα οθόνη αφής 12 ιντσών, μέσα από την οποία χειρίζεται βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, τις εφαρμογές του infotainment, αλλά και τις ψηφιακές υπηρεσίες της Volkswagen. Μάλιστα, στη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων, υπάρχει η δυνατότητα και για Over-the-Air ενημερώσεις και αναβαθμίσεις, τις οποίες ο κάτοχος μπορεί να πραγματοποιήσει και μετά την αγορά του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, ο οδηγός έχει στη διάθεση του φωνητικές εντολές και το μόνο που χρειάζεται να αναφέρει είναι η έκφραση: «Hello ID.!» Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει ακόμα περισσότερες φράσεις και έχει ταχύτατο χρόνο αντίδρασης επιτρέποντας την οδήγηση χωρίς αντιπερισπασμούς. Ακόμα, το σύστημα Electric Vehicle Route Planner, θα φροντίσει να προγραμματίσει το ταξίδι υπολογίζοντας την απόσταση και τους ενδιάμεσους σταθμούς φόρτισης, χρησιμοποιώντας πληροφορίες όπως η κίνηση και οι καιρικές συνθήκες, σε συνάρτηση πάντα με το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας.

Ασφάλεια πέντε αστέρων

Η παθητική και ενεργητική ασφάλεια είναι ένας τομέας στον οποίο η Volkswagen έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία της. Το ID.3 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, αφού εφοδιάζεται με κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, τοποθετώντας το στην κορυφή της σχετικής λίστας στην κατηγορία του. Η ομπρέλα των συστημάτων περιλαμβάνει το καινοτόμο Travel Assist, το Emergency Assist, το σύστημα αυτόματης ρύθμισης απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, διατήρησης λωρίδας, αλλά και το πρωτοποριακό σύστημα προειδοποίησης κινδύνου με τεχνολογία Car2X. Όλα τα παραπάνω, και πολλά ακόμα, φροντίζουν να μετατρέψουν την καμπίνα του ID.3 σε μία απόλυτα ασφαλή, προστατευόμενη κάψουλα για τους επιβάτες του.

Ακόμα πιο αποδοτικό!

Η δεύτερη γενιά του ID.3 εκτός από το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο, προσφέρει σημαντική χιλιομετρική ελευθερία, αλλά και κορυφαίες επιδόσεις! Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, και συγκεκριμένα με μπαταρία 58 kWh και 77 kWh. Η απόδοση του και στις δύο περιπτώσεις είναι 204 ίπποι και 310 Nm ροπή, αριθμοί που του χαρίζουν αξιοζήλευτες για την κατηγορία επιδόσεις. Δεν είναι τυχαίο, πως για τα πρώτα 100 km/h από στάση απαιτούνται μόλις 7,3 sec! Η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις εντοπίζεται στην αυτονομία, η οποία στην πρώτη περίπτωση αγγίζει τα 426 km, ενώ στη δεύτερη τα 559 km.

Μάλιστα, το ID.3 με τη μεγάλη μπαταρία των 77 kWh, μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως 170 kW σε ταχυφορτιστή, κάτι το οποίο σημαίνει πως μπορεί να φορτίσει από το 5% έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά! Η εκδοχή με τη μικρότερη μπαταρία προσφέρει ταχύτητες φόρτισης έως 120 kW, με το χρόνο για την ίδια διαδικασία να είναι μόλις 35 λεπτά! Ιδιαίτερα σημαντικό, όμως, είναι ότι πλέον η φόρτιση με το νέο ID.3 είναι πιο εύκολη από ποτέ! Με την εφαρμογή We Connect ID. και ένα πακέτο χρέωσης φόρτισης We Charge, το μόνο που έχει να κάνει ο κάτοχος του αυτοκινήτου είναι να μεταβεί στο σημείο φόρτισης Plug & Charge, να συνδέσει το όχημα και να το φορτίσει. Όλα γίνονται αυτόματα, χωρίς χρονοτριβή ή ταλαιπωρία. 

Τρόπος ζωής

Με το νέο ID.3 η Volkswagen έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα που τη διατηρεί σε ηγετική θέση στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο, τόσο σε επίπεδο άνεσης-ψυχαγωγίας, όσο και με την παρουσία state-of-the-art συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης των επιβατών, συνδυάζεται με υψηλό δείκτη αποδοτικότητας και μεγάλη χιλιομετρική ελευθερία. Στοιχεία που το καθιστούν κάτι πολύ περισσότερο από ένα πολύ καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Βλέπετε, το νέο ID.3 είναι τρόπος ζωής προσαρμοσμένος στη νέα ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης.

Μπείτε τώρα στο επίσημο site της Volkswagen και μάθετε τα πάντα για το νέο ID.3! To αμιγώς ηλεκτρικό hatchback είναι ήδη διαθέσιμο στις εκθέσεις της Volkswagen και μπορείς να το αποκτήσεις τώρα με την ευέλικτη χρηματοδότηση Auto Credit και επιτόκιο 3,9%! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...