Skoda: 5+1 μοντέλα της χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

Οικογενειακά, SUV, υβριδικά ή ηλεκτρικά; Για όλα αυτά υπάρχουν προτάσεις στην γκάμα της Skoda με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας! Δες την αναλυτική λίστα.

  • -
  • -

Η αγορά ενός αυτοκινήτου σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με κάποια σταθερά έξοδα, μεταξύ των οποίων είναι και τα τέλη κυκλοφορίας. Στα νεότερα μοντέλα υπολογίζονται με βάση τους ρύπους που εκπέμπει το όχημα ανά χιλιόμετρο. Ωστόσο, τα πιο «καθαρά» αυτοκίνητα… επιβραβεύονται με απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας! Μηδενικά τέλη έχουν οι εκδόσεις που εκπέμπουν λιγότερα από 122 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, βάσει του κύκλου μετρήσεων WLTP, ανεξάρτητα αν είναι SUV, υβριδικά, οικογενειακά ή supermini. Η Skoda, έχει αρκετά αυτοκίνητα στην γκάμα της τα οποία δεν πληρώνουν τέλη!

Παρακάτω, ακολουθούν 5+1 δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας που το σχετικό ειδοποιητήριο στο τέλος της χρονιάς δείχνει… μηδέν.

Skoda Fabia

Το Skoda Fabia είναι το μικρότερο αυτοκίνητο στην γκάμα της τσεχικής εταιρείας. Διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, ενώ αρκετές από αυτές απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, το βασικό Fabia με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.0 MPI των 80 ίππων, εκπέμπει 121 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, άρα δεν έχει τέλη. Το ίδιο συμβαίνει με τον turbo 1.0 TSI των 110 ίππων (με χειροκίνητο κιβώτιο), καθώς επιβαρύνει την ατμόσφαιρα μόνο με 117 gr CO2 ανά km. Δείτε εδώ τιμές και όλες τις εκδόσεις!

Skoda Scala

Το μικρομεσαίο οικογενειακό της Skoda διακρίνεται για τους χώρους του και τις ολοκληρωμένες εκδόσεις του. Πλέον διατίθεται με τον turbo βενζινοκινητήρα 1.0 TSI των 110 ίππων, ο οποίος με χειροκίνητο κιβώτιο απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας λόγω χαμηλών ρύπων (120 gr CO2 / km). Επίσης η έκδοση φυσικού αερίου (CNG) με τον turbo 1.0 TSI των 90 ίππων, εκπέμπει ακόμη λιγότερους ρύπους, συνεπώς ούτε αυτή επιβαρύνεται με την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας σε ετήσια βάση. Δείτε εδώ τιμές και όλες τις εκδόσεις!

Skoda Kamiq

To Skoda Kamiq είναι το μικρότερο SUV της μάρκας και είναι διαθέσιμο με πλειάδα κινητήρων, από τους 90 ίππους έως και τους 150. Η έκδοση G-TEC είναι εκείνη με το πιο φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ, καθώς κινείται από έναν turbo τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 TSI με 90 ίππους και «καίει» φυσικό αέριο CNG. Το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο ρύπων που εκπέμπει, έχει σαν αποτέλεσμα την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Ένα ακόμη… bonus, είναι το ελάχιστο κόστος χρήσης στην καθημερινότητα λόγω του CNG. Δείτε εδώ τιμές και όλες τις εκδόσεις!

Skoda Octavia

Το Octavia βοήθησε τη Skoda να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της και αποδείχθηκε το πλέον επιτυχημένο μοντέλο της, στις τελευταίες δύο δεκαετίες. Επίσης, στις περισσότερες εκδόσεις του δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Η μοναδική έκδοση που επιβαρύνεται με τέλη είναι αυτή με τον 1.5 TSI των 150 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο. Όλοι οι υπόλοιποι κινητήρες απαλλάσσονται (1.0 TSI 110 PS, 1.5 TSI 150 PS DSG7 Hybrid, 2.0 TDI 116 PS, 2.0 TDI 150 PS και 1.5 G-TEC CNG με 130 PS). Επίσης, το Plug-In Hybrid Octavia iV με 204 ή 245 ίππους, δεν πληρώνει τέλη. Δείτε εδώ τιμές και όλες τις εκδόσεις!

Skoda Superb

Η ναυαρχίδα της Skoda ακούει στο όνομα Superb και είναι μια πραγματική limo της μεγάλης κατηγορίας με τεράστιους χώρους, υψηλή ποιότητα και κορυφαίες τεχνολογίες. Στη sedan εκδοχή του διατίθεται με ένα και μοναδικό κινητήριο σύνολο, το οποίο δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Ο λόγος για το Plug-In Hybrid με τον 1.4 TSI, που αποδίδει 218 ίππους χάρη και στη συνδρομή ενός ηλεκτροκινητήρα. Οι εκπομπές ρύπων είναι πολύ χαμηλές (26 gr CO2 / km), το ίδιο και η κατανάλωση καυσίμου. Για αυτό και συνοδεύεται από μηδενικά τέλη! Δείτε εδώ τιμές και όλες τις εκδόσεις!

Δείτε ακόμη: 5 Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Skoda Enyaq iV

Μπορεί να είναι ένα μεγάλο SUV, όμως το Skoda Enyaq iV δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας σε καμία έκδοσή του, αφού είναι αμιγώς ηλεκτρικό! Διατίθεται με 180, 204, 265 και 299 ίππους, με τις δύο τελευταίες εκδόσεις να είναι τετρακίνητες. Επίσης, υπάρχει και η πιο στυλάτη έκδοση coupe. Φυσικά, χάρη στους ηλεκτροκινητήρες του, δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους με την κίνησή του, άρα τα τέλη είναι μηδενικά. Επίσης λόγω της ηλεκτρικής φύσης του δεν επιβαρύνεται με τέλος ταξινόμησης, παρά μόνο με ΦΠΑ. Τέλος, επιδοτείται με 8.000 € από το κράτος μέσω του προγράμματος προώθησης της ηλεκτροκίνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Δείτε εδώ τιμές και όλες τις εκδόσεις!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...