Kia: Έρχονται νέα, πιο προσιτά ηλεκτρικά SUV

Η Kia σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της τα επόμενα χρόνια, καθώς σκοπεύει να γίνει ηγέτης της βιώσιμης κινητικότητας.

  • -
  • -

Μετά το EV6 που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα, και το EV9 που μόλις παρουσιάστηκε, η Kia σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα της με μικρότερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο Steven Center, COO της Kia America, δήλωσε: «Το πλήρως ηλεκτρικό EV6 τα πάει περίφημα στους τομείς που κάνουν καλό ένα ηλεκτρικό μοντέλο, με λογική τιμή για την κατηγορία του, εκτιμώμενη αυτονομία 500+ χιλιομέτρων, και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που το κάνουν επιθυμητό να το κατέχεις».
ky

Το πλάνο επέκτασης της Kia στα ηλεκτρικά

Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε τη ναυαρχίδα της, το EV9, το πρώτο της ηλεκτρικό SUV τριών σειρών, τον Μάρτιο σε μια προσπάθεια να πάρει το μερίδιό της στην ακμάζουσα αγορά premium SUV. Η Kia ξεκίνησε τις παραδόσεις του νέου ηλεκτρικού SUV τη Δευτέρα στη Νότια Κορέα με σκοπό να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε επίσης: Είδαμε από κοντά το Nέο Kia EV9

Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή για την Kia. Ο David Hilbert, διευθυντής μάρκετινγκ για την Kia Europe, είπε στο βρετανικό Autocar ότι η μάρκα «θα έχει παρουσία σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες», υπονοώντας ότι ενδεχομένως ετοιμάζει μοντέλα με ονόματα... από EV1 έως EV8. Έχουμε ήδη δει μερικά από τα μικρότερα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζει να προσφέρει η Kia. όπως το SUV EV5, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, και θα βρίσκεται ανάμεσα στο Niro και το EV6. Η Kia λέει ότι η έκδοση θα λανσαριστεί αργότερα φέτος στην Κίνα και αργότερα θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη. Αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο παράλληλα με το EV6 για να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στην Κίνα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...