Έπιασε 230 km/h με Lamborghini, του κατέσχεσαν το αυτοκίνητο!

Ο οδηγός δεν υπολόγισε σωστά και πλέον το αυτοκίνητό του θα βρίσκεται στην κατοχή της αστυνομίας και εκείνος δεν θα μπορεί να εισέλθει στη Νορβηγία.

  • -
  • -

Ένας Νορβηγός μόλις είχε αγοράσει από τη Γερμανία μια Lamborghini Huracan Spyder, δίνοντας πάνω από 4,5 εκατομμύρια SEK, δηλαδή περίπου 380.000 €. Στο δρόμο για το σπίτι του στη Νορβηγία τον Φεβρουάριο, το πεντάλ του γκαζιού έγινε... λίγο βαρύ αφού, όπως γράφει το κανάλι TV2, έπιασε τουλάχιστον 228 km/h σε αυτοκινητόδρομο της Δανίας.

Όμως από τον Μάρτιο του περασμένου έτους τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος που δίνει στην αστυνομία της Δανίας την εξουσία να κατασχέσει οχήματα σε περίπτωση υπερβολικά επικίνδυνης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του να οδηγεί κάποιος με περισσότερα από 200 χιλιόμετρα την ώρα. Η άμεση τιμωρία του ήταν αρκετά αυστηρή: 20 μέρες φυλάκιση, αφαίρεση άδειας οδήγησης, απαγόρευση εισόδου στη Δανία για 6 χρόνια και κατάσχεση αυτοκινήτου.

«Είμαι σοκαρισμένος, είναι κλοπή», είπε στο Tv2 μετά την ετυμηγορία ο 32χρονος, ο οποίος διατηρεί συνεργείο αυτοκινήτων στο Stavanger και έκανε οικονομία για πολλά χρόνια για να αγοράσει το αυτοκίνητο. Αρνήθηκε ότι οδηγούσε τόσο γρήγορα όσο ισχυρίστηκε η αστυνομία και υποσχέθηκε να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας. «Είκοσι μέρες φυλάκιση και απαγόρευση εισόδου δεν είναι πρόβλημα. Αλλά το να κατασχέσει το κράτος ένα αυτοκίνητο αξίας δύο έως τριών εκατομμυρίων κορωνών είναι πολύ σκληρό. Αυτά είναι πολλά χρήματα. Χρήματα για τα οποία έχω δουλέψει», είπε τότε στο TV2 Nord.

Δείτε επίσης: Οι Boot Girls... σε γλυτώνουν από τη δαγκάνα της τροχαίας

Τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την ετυμηγορία. Ο 32χρονος δεν παίρνει πίσω το αυτοκίνητό του. Όποιος θέλει να αποκτήσει μια Lamborghini Huracan θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει μια προσφορά, όταν το αυτοκίνητο δημοπρατηθεί από την αστυνομία στο Hjørring...

Πηγή: TV2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...