Boot Girls: Δυο κορίτσια σε γλιτώνουν από τη δαγκάνα της τροχαίας με... 45 € [video]

Κάποιες φορές το πρόστιμο παίρνει τη μορφή δαγκάνας από την τροχαία και τα Boot Girls το εκμεταλλεύονται, ζητώντας 45 ευρώ για την αφαίρεσή της.

  • -
  • -

Το να δεχτείς μια κλήση για παρκάρισμα είναι κάτι που σχεδόν κάθε οδηγός αντιμετωπίζει κάποια στιγμή. Ωστόσο, ορισμένες φορές η Τροχαία τοποθετεί μια δαγκάνα σε κάποιον τροχό, ακινητοποιώντας πλήρως το αυτοκίνητο μέχρι να πληρωθεί το εν λόγω πρόστιμο. Και σε κάποιες χώρες του εξωτερικού υπάρχουν και περιπτώσεις ιδιωτικών φορέων που έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τέτοιες δαγκάνες, για όσα αυτοκίνητα παρκάρουν π.χ. στις εγκαταστάσεις τους χωρίς να έχουν την ανάλογη άδεια.

Σε τέτοια περίπτωση, δηλαδή σε ιδιωτικούς χώρους όπου η Τροχαία δεν δικαιούται να επέμβει και να σου καταλογίσει κλήση, αναμενόμενα κάποιοι θα προσπαθήσουν να ξεμπερδέψουν από το πρόβλημα απλώς αφαιρώντας με κάποιον τρόπο τη δαγκάνα. Για να το καταφέρουν αυτό, θα πρέπει να έχουν το κατάλληλο κλειδί. Το οποίο, τουλάχιστον σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, δεν είναι παράνομο να το έχεις. Αν όμως το χρησιμοποιήσεις για δαγκάνα που... δεν είναι δική σου, μπορεί να κατηγορηθείς για παραβίαση, κλοπή ή ζημιά σε ξένη περιουσία. Στην Ατλάντα, συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί αναφέρουν αυτές είναι υποθέσεις αστικού δικαίου, στις οποίες δεν αναμειγνύονται «εκτός αν προκύψει ποινικό ζήτημα».

Boot Girls: Αφαίρεση δαγκανών επί πληρωμή

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε τον Απρίλιο. Τα δύο κορίτσια με κωδικό όνομα Boot Baby και Boot Sheisty, αποφάσισαν να κάνουν... αντίσταση στις δαγκάνες των ιδιωτικών εταιρειών, όταν η Sheisty έπεσε θύμα αυτής της τακτικής μια φορά που είχε πάει επίσκεψη στην Baby. Αντί να πληρώσει την εταιρεία για να αφαιρέσει την δαγκάνα, κάλεσε έναν φίλο που είχε το κατάλληλο κλειδί. Τελικά, οι δύο κυρίες αποφάσισαν να αγοράσουν ένα σετ με κλειδιά για δαγκάνες, οι οποίες στις Η.Π.Α ονομάζονται boots και τώρα χρεώνουν 50 δολάρια (45 ευρώ) για να τις ξεκλειδώσουν για οποιονδήποτε.

Πλέον οι Boot Girls προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανενόχλητες, αφαιρώντας περίπου 40 δαγκάνες κάθε μέρα, σύμφωνα με πληροφορίες. Δείτε το video από τις ειδήσεις τοπικού καναλιού, όπου εξήγησαν τι ακριβώς κάνουν:

Πηγή: NPR

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...