Αυτή είναι η πιο περίεργη γέφυρα του κόσμου [video]

H γέφυρα Slauerhoffbrug εξαφανίζει τον δρόμο για να περάσουν ιστιοφόρα και έπειτα επιστρέφει στην αρχική της μορφή, σε μία καθόλου συνηθισμένη διαδικασία.

  • -
  • -

Οι περισσότερες γέφυρες ποταμών στην Leeuwarden της Ολλανδίας είναι... συνηθισμένες: Όταν πλησιάζει ένα σκάφος, η μία πλευρά της γέφυρας ανυψώνεται για να σχηματίσει γωνία 90 μοιρών με το έδαφος. Αυτό το στιλ είναι ίδιο με όλες τις γέφυρες της πόλης, εκτός από μία.

Για άγνωστους λόγους, η γέφυρα Slauerhoffbrug, όπως ονομάζεται, είναι ίσως η μόνη γέφυρα στον κόσμο που απομακρύνει το δρόμο από τη γέφυρα αποκόπτοντάς τον εντελώς από τη γέφυρα, σε μια πολύ περίεργη γωνία. Καθώς περνούν ιστιοφόρα, ένας τεράστιος, πολυώροφος πυλώνας ανυψώνει ένα κομμάτι του δρόμου 250 τ.μ. στον ουρανό. Αφού περάσει το σκάφος, ο δρόμος επιστρέφει στη θέση του.

Η γέφυρα ανεβοκατεβαίνει 10 φορές κάθε μέρα, μια μοναδική διαδικασία που διαρκεί περίπου τρία λεπτά. Ο μοναδικός, έξυπνος σχεδιασμός της είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της προσπάθειας να βρεθεί ένας πιο αποτελεσματικός και καινοτόμος τρόπος για να χωριστούν οι πολλές γέφυρες σε όλη την Ολλανδία.

Δείτε επίσης: Η πιο αργή κόντρα όλων των εποχών

Η Slauerhoffbrug Flying Drawbridge πήρε το όνομά της από τον Ολλανδό ποιητή J. Slauerhoff, ο οποίος γεννήθηκε λίγα λεπτά μακριά από αυτό το σημείο, στο Leeuwarden. και εκτός από μια πρακτική λύση, είναι επίσης ένα έργο τέχνης. Ο γιγαντιαίος μεταλλικός βραχίονας που σηκώνει το δρόμο είναι βαμμένος κίτρινο και μπλε για να αντιπροσωπεύει την κίτρινη και μπλε σημαία της πόλης.

Δείτε σε video πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η περίεργη γέφυρα:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...