Ford: Το νέο εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι και το πιο «καθαρό» της [video]

Η Ford εγκαινίασε το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας, μια μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας που θα κατασκευάζει τη νέα γενιά ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων της.

  • -
  • -

Έχοντας σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή αποδοτικότητα, το εργοστάσιο είναι εξοπλισμένο με μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής, τμήμα συναρμολόγησης μπαταριών και υπερσύγχρονα εργαλεία και αυτοματισμούς που επιτρέπουν ετήσια παραγωγική ικανότητα περισσότερων από 250.000 EVs. Μετά τις επιτυχίες των Mustang Mach-E, E-Transit και F-150 Lightning, η Ford πρόσφατα αποκάλυψε το τέταρτο EV της σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το ηλεκτρικό Explorer, το οποίο θα είναι το πρώτο EV που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία, ακολουθούμενο από ένα δεύτερο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα είναι ένα σπορ crossover.

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία θα είναι το πρώτο ανθρακικά ουδέτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης που εγκαινιάζει η Ford σε παγκόσμιο επίπεδο και υποστηρίζει τη δέσμευση της εταιρείας να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των άμεσων προμηθευτών της έως το 2035.

Μία νέα εποχή για τη Ford στην Ευρώπη

Τα εγκαίνια του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας είναι το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία του εργοστασίου της Ford στην πόλη, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας από το 1930. Ανάμεσα στα εμβληματικά οχήματα που κατασκευάστηκαν εκεί είναι τα Ford Model A, Taunus, Capri, Granada και Fiesta.

Ford Mustang Mach-E

Για περισσότερα από 90 χρόνια και έχοντας κατασκευάσει πάνω από 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα, το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία είναι ένα από τα πιο αποδοτικά της εταιρείας παγκοσμίως και έχει προσφέρει ελευθερία στον τομέα της κινητικότητας σε εκατομμύρια Ευρωπαίους.

«Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Ford στην Ευρώπη», δήλωσε ο Martin Sander, Γενικός Διευθυντής, Ford Model e Europe. «Επαναπροσδιορίζουμε για άλλη μια φορά την παραγωγή αυτοκινήτων, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνολογίες για την κατασκευή πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων που καθορίζονται από λογισμικό και ικανοποιούν τη ζήτηση των πελατών μας για κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων».

Δείτε στο video τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου:

Πώς επιτεύχθηκε η ουδετερότητα του άνθρακα

Για την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα, η Ford θα μειώσει τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων στο εργοστάσιο με την υιοθέτηση νέων διαδικασιών και την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων και τεχνολογιών. Όλη η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου είναι ανθρακικά ουδέτερα, καθώς πρόκειται για 100% πιστοποιημένη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και βιομεθάνιο.

Η θερμότητα που απαιτείται για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων και τις διαδικασίες είναι απαλλαγμένη από τον άνθρακα, καθώς ο τοπικός πάροχος ενέργειας θα αντισταθμίσει τις αντίστοιχες εκπομπές από το εργοστάσιο συναρμολόγησης για λογαριασμό της Ford. Η θερμότητα παράγεται από μία εξωτερική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μία μονάδα αποτέφρωσης απορριμμάτων και παρέχεται στη Ford μέσω ενός αποκλειστικού δικτύου ατμού.

Δείτε επίσης: 8 τρόποι για να μην κοιμηθείς στο τιμόνι

Ο τοπικός πάροχος ενέργειας σχεδιάζει να μειώσει τις λειτουργικές εκπομπές ρύπων για την εν λόγω παροχή θερμότητας κατά περίπου 60% το 2026 και στη συνέχεια να τις εξαλείψει πλήρως μέχρι το 2035. Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία θα πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο φορέα ως ουδέτερο ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η ανεξάρτητη πιστοποίηση θα ελέγχεται και θα προσαρμόζεται σε τακτική βάση σε σχέση με την αγορά αντισταθμίσεων άνθρακα υψηλής ποιότητας για τυχόν εναπομείνασες εκπομπές ρύπων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...