Γκάφα από την Bugatti: Λάθος ζάντες στη Chiron των 440 + km/h!

Ένα πολύ μεγάλο «φάουλ» έκανε η Bugatti με μια Chiron Super Sport, στην οποία τοποθετήθηκαν ακατάλληλοι τροχοί για τις προδιαγραφές της.

  • -
  • -

Η Bugatti κατασκευάζει μερικά από τα πιο ακριβά, τεχνολογικά προηγμένα και γρήγορα αυτοκίνητα σε όλο τον πλανήτη. Η Chiron Super Sport είναι ένα απίστευτα ειδικό μοντέλο με υψηλές προδιαγραφές και βέβαια, απλησίαστη τιμή για τους περισσότερους από εμάς. Αυτό όμως δεν… εμπόδισε την εταιρεία να κάνει ένα μεγάλο λάθος σε ένα αυτοκίνητο που παραδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, η Bugatti τοποθέτησε λάθος ζάντες, ατόπημα που φαινομενικά μπορεί να χαρακτηριστεί έως και ασήμαντο. Όχι όμως για ένα hypercar με τελική 440 + km/h

Η Bugatti έκανε ανάκληση για τις λάθος ζάντες

Ένα αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί με κριτήριο τις απόλυτες επιδόσεις, είναι υπολογισμένο μέχρι τελευταίας… βίδας. Όταν μιλάμε για την Bugatti Chiron Super Sport που ξεπερνά τα 440 km/h τελικής ταχύτητας, δεν γίνεται να μην τοποθετηθούν οι ειδικά σχεδιασμένες για αυτόν τον σκοπό ζάντες.

Η λάθος τετράδα που «φορέθηκε» από την Bugatti προερχόταν και πάλι από μια έκδοση της Chiron, όμως δεν είχε δοκιμαστεί και εξελιχθεί για ταχύτητες 440 + km/h. Αν ο ιδιοκτήτης προσπαθούσε να εξαντλήσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, δεν θα ήταν απίθανο λοιπόν να προκληθεί ατύχημα. Για αυτό και η εταιρεία προχώρησε σε ανάκληση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, με σκοπό να τοποθετηθεί το σωστό σετ.  

Πώς έγινε το λάθος της Bugatti;

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή που ανακοινώθηκε, το λάθος αποδίδεται στον configurator των ΗΠΑ. Οι ζάντες της «απλής» Bugatti Chiron εμφανίστηκαν ως επιλογή στην ειδική Chiron Super Sport, κάτι που κανονικά δεν προσφέρεται. Ένας αγοραστής τις προτίμησε καθώς διαμόρφωνε το όχημά του και έτσι, δημιουργήθηκε το λάθος. Το εργοστάσιο τοποθέτησε τις ζάντες της «απλής» Chiron στην έκδοση Super Sport, μέχρι που οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν ήταν σωστή.

Δείτε ακόμη: Bugatti Chiron πιάνει 414 km/h σε δημόσιο δρόμο [video]

Η Bugatti λέει ότι με τις λάθος ζάντες, η Chiron Super Sport ίσως εμφανίσει τάσεις αστάθειας όταν ο οδηγός επιλέξει το Top Speed Mode. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα οδήγησης που προσαρμόζει ολόκληρο το αυτοκίνητο στην επίτευξη της υψηλότερης δυνατής ταχύτητας, χαμηλώνοντας τα αεροδυναμικά πτερύγια, βάζοντας τον κινητήρα σε πλήρη απόδοση κλπ. Φυσικά οι «σωστές» ζάντες τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητο του πελάτη χωρίς επιπλέον χρέωση, με ολοκαίνουργια ελαστικά και αισθητήρες πίεσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...