Η Autofit κρατάει το καλοκαίρι μας δροσερό!

Η απροβλημάτιστη λειτουργία του air condition κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για άνετες μετακινήσεις. H Autofit κρατάει τον κλιματισμό στην καλύτερη κατάσταση!

  • -
  • -

Με τη θερμοκρασία διαρκώς να σκαρφαλώνει σε… γνώριμα, καλοκαιρινά επίπεδα, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο κλιματισμός του αυτοκινήτου μας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία της καμπίνας σε δροσερά επίπεδα. Το δίκτυο της Autofit είναι ο ιδανικός προορισμός για να βεβαιωθούμε ότι το air condition θα λειτουργεί άψογα, χωρίς δυσλειτουργίες. Άλλωστε το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου χωρίς κλιματισμό σε λειτουργία θυμίζει φούρνο κατά τη διάρκεια του δύσκολου, ελληνικού καλοκαιριού.

Το δίκτυο της Autofit προσφέρει πλήρη έλεγχο στο σύστημα κλιματισμού με μόλις 50 €. Σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνεται η πλήρωση του κυκλώματος με φρέον (τύπου R134a), και επιπλέον:

  • Έλεγχος διαρροών κυκλώματος A/C
  • Καθαρισμός αεραγωγών καμπίνας επιβατών
  • Έλεγχος απόδοσης συστήματος A/C

Η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια θα ισχύει στα εξειδικευμένα καταστήματα του δικτύου Autofit μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Όσοι δεν έχουν ελέγξει ακόμη το σύστημα κλιματισμού τους, με ένα κλικ εδώ μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους και να είναι σίγουροι ότι ο πιο πολύτιμος σύμμαχος στην καταπολέμηση της ζέστης, θα βρίσκεται πάντα σε άριστη κατάσταση!

Γιατί είναι απαραίτητος ο έγκαιρος έλεγχος του κλιματισμού;

Συνήθως, κατά τους χειμερινούς μήνες, η χρήση του κλιματισμού είναι ελάχιστη. Φέτος οι χαμηλές θερμοκρασίες κράτησαν πολύ, συνεπώς το διάστημα που το A/C έμεινε αχρησιμοποίητο, ήταν μεγαλύτερο. Ένας προληπτικός έλεγχος θα μας βεβαιώσει ότι δεν θα τρέχουμε την τελευταία στιγμή να ψάχνουμε τον λόγο που ο κλιματισμός μας δεν αποδίδει. Και όλοι γνωρίζουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα εκδηλώνεται ακριβώς εκεί που δεν πρέπει! Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας για παράδειγμα, σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά…

Ένα «καθαρό» A/C φροντίζει την υγεία μας

Η ποιότητα και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας στην καμπίνα είναι πρωταρχικής σημασίας για την υγεία και την άνεση των επιβατών. Ειδικά μετά από τη περίοδο του χειμώνα που η χρήση του A/C δεν είναι εντατική, παρατηρείται η εμφάνιση βακτηρίων και μικροοργανισμών στο κύκλωμα, με δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία των επιβατών. Επιπλέον η σωστή λειτουργία του συστήματος κλιματισμού αποτελεί βασικό παράγοντα της ασφαλούς οδήγησης, καθώς οι μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας επηρεάζουν τόσο το σωματικό όσο και το πνευματικό επίπεδο του οδηγού. Για τους παραπάνω λόγους το σύστημα κλιματισμού πρέπει να ελέγχεται και να συντηρείται από εξειδικευμένους τεχνικούς τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Πώς καταλαβαίνω ότι το A/C χρειάζεται συντήρηση;

Υπάρχουν μερικές σαφείς ενδείξεις ότι ο κλιματισμός του αυτοκινήτου μας χρειάζεται αμέσως φροντίδα. Κάποιοι οφείλονται σε έλλειψη συντήρησης και άλλοι, σε κάποια διαρροή του κυκλώματος ή και βλάβη. Το δίκτυο της Autofit απαρτίζεται από άριστα καταρτισμένους τεχνικούς, ειδικά εκπαιδευμένους για την επίλυση κάθε προβλήματος που σχετίζεται με το αυτοκίνητο και το σύστημα κλιματισμού του. Μερικές ενδείξεις ότι το A/C χρειάζεται συντήρηση, είναι οι εξής:

  • Ζεστός αέρας από τους αεραγωγούς – Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να προκαλείται από διάφορες αιτίες, όπως χαμηλό επίπεδο φρέον, ελαττωματικό συμπιεστή ή διαρροές. Πριν συμπληρωθεί φρέον, θα πρέπει πρώτα να εντοπιστεί και να επιδιορθωθεί το σημείο διαρροής, αν υπάρχει.
  • Κακή ροή του αέρα – Αν το σύστημα κλιματισμού φυσάει κατά διαστήματα ζεστό και δροσερό αέρα, αυτό συνήθως οφείλεται στα επίπεδα υγρασίας εντός του κυκλώματος. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται καθαρισμός με αντλία κενού. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα στο ηλεκτρικό κύκλωμα του συστήματος κλιματισμού.
  • Έντονοι θόρυβοι κατά τη λειτουργία – Συνήθως, ο θόρυβος φανερώνει έναν ελαττωματικό συμπιεστή. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ο θόρυβος να προκαλείται από κάποιο άλλο μέρος του A/C, άρα ο έλεγχος για να διαπιστωθεί η προέλευσή του επιβάλλεται. Στη συνέχεια, αφού επιδιορθωθεί το πρόβλημα, ακολουθεί η προγραμματισμένη συντήρηση.
  • Δυσάρεστη οσμή στην καμπίνα – Αν ο αέρας που βγαίνει από τους αεραγωγούς έχει άσχημη οσμή, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι υπάρχουν βακτήρια στο κύκλωμα, που συνήθως προέρχονται από την υγρασία που εγκλωβίζεται στις σωληνώσεις. Ο άμεσος καθαρισμός του A/C επιβάλλεται, καθώς μπορούν να προκληθούν ακόμη και προβλήματα υγείας.

Τα 55 συνεργεία Autofit σε όλη την Ελλάδα

Η τεχνογνωσία και οι συμφέρουσες τιμές του δικτύου Autofit μπορούν πραγματικά να βρεθούν σε κάθε γωνία της χώρας. Υπάρχουν 55 συνεργαζόμενα συνεργεία σε όλη την Ελλάδα, από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, μέχρι την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα, τη Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη. Όλα τα συνεργεία χαρακτηρίζονται για τη συνέπεια στις εργασίες και την άριστη τεχνική υποστήριξη για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων.

Δείτε την αναλυτική λίστα με όλα τα συνεργεία Autofit στην Ελλάδα και κλείστε σήμερα ραντεβού σε όποιο βρίσκεται δίπλα σας!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...