Στη «φάκα» της ΑΑΔΕ 64.000 lt λαθραίου πετρελαίου στη Ν. Μάκρη

Οικόπεδο που συνορεύει με πρατήριο βενζίνης έκρυβε... 36 παράνομες δεξαμενές καυσίμων, όπως ανακάλυψε με έλεγχο η ΑΑΔΕ. Το πρόστιμο ξεπέρασε τις 200.000 €!

  • -
  • -

Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε υπό ανέγερση υπόγειες εγκαταστάσεις σε οικόπεδο στην περιοχή της Νέας Μάκρης Μαραθώνα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν ποσότητα λαθραίου πετρελαίου, η οποία και κατασχέθηκε. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου εντοπίστηκαν 36 παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου, μέσα στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 63.900 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και 4.500 λίτρα πετρελαίου κίνησης, νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τις αναλύσεις της Χημικής Υπηρεσίας, το οποίο δεν συνάδει με πετρέλαιο εγχώριας παραγωγής.

Δείτε ακόμη: Νεκρός ο αστυνομικός που παρασύρθηκε στην Κατεχάκη

Οι ποσότητες πετρελαίου διετίθεντο στην αγορά ως πετρέλαιο κίνησης, χωρίς παραστατικά, είτε αυτούσιες είτε ανακατεμένες με πετρέλαιο θέρμανσης και διαλύτες. Το συνολικό ύψος των προστίμων για διαφυγόντες δασμούς και φόρους και για παράνομη αποθήκευση πετρελαίου υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, που διατηρούσε στην ίδια περιοχή και πρατήριο καυσίμων, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Η υπόθεση διερευνάται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...