H Porsche άλλαξε σήμα για τα 75 χρόνια της!

Η Porsche με αφορμή την επέτειο για τα 75 χρόνια ύπαρξης και ιστορίας αποφάσισε να αλλάξει ελαφρώς το εμβληματικό της σήμα.

  • -
  • -

Με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και σε μια διαδικασία τριών ετών, οι σχεδιαστές της Porsche, σε συνεργασία με τους ειδικούς μάρκετινγκ του ονομαστού κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων, εκσυγχρόνισαν προσεκτικά το εμβληματικό λογότυπο.

«Με την καθαρότερη και πιο προηγμένη εκτέλεσή του, το εκλεπτυσμένο έμβλημα επικοινωνεί τον χαρακτήρα της Porsche. Ερμηνεύσαμε εκ νέου τα ιστορικά χαρακτηριστικά και τα συνδυάσαμε με καινοτόμα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η κυψελοειδής δομή και το βουρτσισμένο μέταλλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα αισθητικά φιλόδοξο τόξο που γεφυρώνει την ιστορία και το μέλλον της μάρκας», λέει ο Michael Mauer, Αντιπρόεδρος του τμήματος Style Porsche.

Η ιστορία του σήματος και η αφορμή για την αλλαγή

Η επέτειος των 75 χρόνων της Porsche ήταν η αφορμή για να ξαναδουλέψουν το σήμα κατατεθέν της εταιρείας.Ήταν επίσης σημαντικό για τους σχεδιαστές να ταιριάζουν με ακρίβεια τις 2D και 3D εκδόσεις του λόφου. Το σήμα κατατεθέν δεν βιώνεται μόνο στη φυσική του μορφή στο αμάξωμα και στο εσωτερικό του σπορ αυτοκινήτου. Πρέπει επίσης να είναι αποτελεσματική στην ταυτότητα της επωνυμίας στις επικοινωνίες ή στο σημείο πώλησης.

Δείτε το μεγάλο Αφιέρωμα στα 75 χρόνια της Porsche

«Το έμβλημα της Porsche είναι ένα αδιαμφισβήτητο σύμβολο και ταυτόχρονα ένα κεντρικό στοιχείο της ταυτότητας της επωνυμίας μας», λέει ο Robert Ader, Chief Marketing Officer της Porsche AG. «Για αυτόν τον λόγο, το εκσυγχρονισμένο έμβλημα έγινε η αφορμή για να επεξεργαστούμε εκ νέου το σχεδιασμό της επωνυμίας μας. Θα χρησιμοποιήσουμε την κορυφή με πιο στοχευμένο τρόπο για να υπογραμμίσουμε τα συναισθηματικά σημεία. Ταυτόχρονα, τα γράμματα της Porsche θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία».

Η Porsche χρησιμοποιεί αυτό το έμβλημα από το 1952. Το εμπορικό σήμα ανανεώθηκε το 1954, το 1963, το 1973, το 1994 και το 2008. Το έμβλημα κάθε εποχής είναι διαθέσιμο από την Porsche Classic για τα παλιά μοντέλα που θέλουν να διατηρήσουν τη γνησιότητά τους. Κάποια από αυτά κατασκευάζονται με μια αρκετά περίτεχνη διαδικασία, που βασίζεται στα πρωτότυπα σχέδια και κάνει χρήση ειδικών εργαλείων.

Δείτε επίσης: Δεκάδες ιστορικές Porsche στους δρόμους της Ελλάδας

Η προσαρμογή της ταυτότητας της μάρκας θα ξεκινήσει με την ευκαιρία της 75ης επετειακής έκθεσης σπορ αυτοκινήτου Porsche, από τις 8 Ιουνίου 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...