Οι όμορφες διαδρομές της Ελλάδας, γέμισαν όμορφες Porsche - Classic Road Tour 2023

Πλούσιες συγκινήσεις και συναρπαστικά συναισθήματα επεφύλαξε η συνάντηση κλασικών Porsche το πρώτο ΣΚ του Μαΐου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 75 χρόνια της εταιρείας.

  • -
  • -

Η εταιρεία που άλλαξε την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας γιορτάζει, θυμάται την κληρονομιά της και ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της, μέσα από μια σειρά ειδικών ενεργειών και εκδηλώσεων στον κόσμο και στην Ελλάδα. Στην προκειμένη περίπτωση, το Classic Road Tour συνάδει απόλυτα με το ότι το φυσικό περιβάλλον κάθε αυτοκίνητου Porsche είναι ο δρόμος, αναδεικνύοντας διαδρομές αυθεντικής ομορφιάς που οι οδηγοί απολαμβάνουν κάθε χιλιόμετρο στην άσφαλτο.

Με σημείο εκκίνησης το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το πολύχρωμο κομβόι ξεκίνησε το Σάββατο 6 Μαΐου με κατεύθυνση την Ιτέα. Η Αρβανίτσα, σχεδόν στην κορυφή του όρους Ελικώνας ήταν η πρώτη στάση για καφέ και τοπικές πίτες, σε ένα πανέμορφο αλπικό τοπίο. Στη συνέχεια και μετά από 95 χιλιόμετρα πορεία με απίθανη θέα στον Κορινθιακό κόλπο, οι δεκάδες συμμετέχοντες έφτασαν στην Άμφισσα για να απολαύσουν το μεσημεριανό τους σε ένα από τα παλιότερα καφενεία της χώρας.

Όμορφες διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας γέμισαν Porsche

Το tour συνεχίστηκε μέσα από τα χωριά Αγ. Ευθυμία, Πεντεόρια, Βουνιχώρα και Μαλανδρίνο, Συκιά, Στρώμη και Καλοσκοπή, μέχρι την παραλιακή Ιτέα όπου κατέλυσε η αποστολή. Ακολούθησε μια σύντομη διαδρομή προς το πανέμορφο Γαλαξίδι για δείπνο, με τα κλασικά αυτοκίνητα Porsche να τραβούν όλα τα βλέμματα.

porsche

Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε πορεία μέσω Μπράλου και Δαμάστας, με σημείο αναφοράς το χωριό Ηράκλεια, από όπου ξεκινά η διάσημη ειδική διαδρομή. Μετά από 20 χιλιόμετρα, οι συμμετέχοντες αφίχθησαν στο καταφύγιο της Οίτης και λίγο πιο μετά στο γραφικό χωριό Αθανάσιος Διάκος, όπου απόλαυσαν παραδοσιακά τοπικές γεύσεις.

Το Porsche Classic Road Tour ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου με τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, που περιελάμβανε 55 απολαυστικά χιλιόμετρα στην καταπράσινη φύση και τα υπόλοιπα 190 χλμ στην Εθνική Οδό. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετείχαν, αποδεικνύοντας ότι από το 1948 που παρουσιάστηκε η Porsche No. 1 Roadster ως σήμερα, η συγκίνηση, η αδρεναλίνη, η πρωτοπορία και το στυλ της γερμανικής φίρμας παραμένουν αναλλοίωτα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...