Νέο Volvo EX30: Σύγχρονο εσωτερικό από παλιά τζιν και σκουπίδια!

Το ηλεκτρικό Volvo EX30 σχεδιάστηκε για να είναι ασφαλές και βιώσιμο, και με στόχο να κάνει τη ζωή των επιβατών πιο εύκολη, πιο ήρεμη και πιο απολαυστική.

  • -
  • -

Tο νέο μικρό SUV της Volvo διαθέτει ένα κομψό εσωτερικό που δημιουργήθηκε με αρχή τη βιωσιμότητα, ενώ οι προσεκτικά επιλεγμένοι συνδυασμοί των υλικών ενισχύουν την ξεχωριστή σχεδιαστική του ταυτότητα. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά όπως το τζιν, το λινάρι και το μαλλί, καθώς και μία σειρά από εκφραστικά χρώματα και διαφορετικές υφές, το εσωτερικό ενσωματώνει την υπεύθυνη σχεδίαση στον πυρήνα του.

Premium ποιότητα ήχου

Το soundbar του EX30, το πρώτο στο είδος του, αντλεί έμπνευση από τη σχεδίαση οικιακών συστημάτων ήχου. Ενσωματώνει μία σειρά ηχείων και πλημμυρίζει ολόκληρη την καμπίνα με premium ήχο. Εάν επιλέξετε να το συνδυάσετε με το high-end ηχοσύστημα της Harman Kardon, μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική και τα podcast με απαράμιλλη ποιότητα ήχου.

Το soundbar αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα έξυπνης σχεδίασης. Μέσω της ομαδοποίησης διαφορετικών ηχείων σε μία μονάδα, μειώνονται η καλωδίωση και τα άλλα υλικά που απαιτούνται. Αρχικά μπορεί ακόμη και να μην το προσέξετε, αφού είναι τοποθετημένο κάτω από το παρμπρίζ και εντάσσεται απρόσκοπτα στη σχεδίαση του κόκπιτ. Όμως, καθώς δεν χρειάζονται ηχεία στις πόρτες, μπορούμε να σας προσφέρουμε πολύ περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Ακολουθώντας την ίδια προσέγγιση, μετακινήσαμε τους διακόπτες για τα παράθυρα στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στον οδηγό και τον συνοδηγό. Η κεντρική κονσόλα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και χρηστική, με ένα συρόμενο σύστημα που σας επιτρέπει να επιλέγετε το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιήσετε τον χώρο.

Volvo EX30

Κεντρική οθόνη τελευταίας τεχνολογίας

 Η κεντρική οθόνη προσφέρει επίσης την επιλογή προβολής «calm», η οποία παρουσιάζει μόνο ζωτικές πληροφορίες, για ακόμη πιο απερίσπαστη οδήγηση. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας την κούραση των ματιών σε μακρινές διαδρομές.

Ευθυγραμμισμένο με τη φιλοδοξία της εταιρείας να προσφέρει εξαιρετικά προηγμένο σύστημα infotainment, το EX30 με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google περιλαμβάνει φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, πλοήγηση μέσω Google Maps και τις αγαπημένες εφαρμογές σας στο Google Play. Το EX30 είναι επίσης το πρώτο Volvo που εξοπλίζεται με ασύρματη λειτουργία Apple CarPlay.

Το σύστημα infotainment παρέχει συνδεσιμότητα 5G, όπου διατίθεται. Με την υποστήριξη του Snapdragon Cockpit Platform από την Qualcomm Technologies, αυτή η premium in-car εμπειρία θα έχει εξαιρετικά άμεση απόκριση, όπως ακριβώς θα περιμένατε.

Volvo EX30

Δείτε επίσης: Το νέο ηλεκτρικό SUV Kia EV9

Επιλέξτε μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών εσωτερικών «δωματίων»

Όταν παραγγείλετε το νέο σας Volvo EX30, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα ξεχωριστά εσωτερικά «δωμάτια». Όλα ακολουθούν μία πιο βιώσιμη προσέγγιση στα υλικά και το καθένα διαθέτει τη δική του έκφραση. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο υιοθετεί τη διαχρονική γοητεία του τζιν, ενσωματώνοντας ό,τι απομένει από τη διαδικασία ανακύκλωσης των τζιν.

Ανάμεσα σε άλλα υλικά που προσφέρονται, συγκαταλέγονται ανακυκλωμένο πλαστικό φτιαγμένο από απορρίμματα όπως παλιά πλαίσια παραθύρων και ρολά παντζουριών, ανανεώσιμο φυσικό λινάρι, από την καινοτόμο σουηδική εταιρεία Bcomp στην οποία έχει επενδύσει η Volvo, υπεύθυνης προέλευσης μίγμα μαλλιού που περιλαμβάνει 70% ανακυκλωμένο πολυεστέρα και ένα πλεκτό υφασμάτινο υλικό για τα καθίσματα που περιλαμβάνει ανακυκλωμένο πλαστικό.

Το EX30 προσφέρει επίσης την επιλογή μίας επένδυσης από Nordico – ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό που δημιουργείται από υφάσματα τα οποία είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά όπως τα μπουκάλια PET και υλικά βιολογικής προέλευσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία.

Το νέο Volvo EX30 θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου, και την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...