Έκτακτο: Ένεση εκατομμυρίων στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ανακοίνωσε τη σημαντική ενίσχυση του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων ως το τέλος του 2023.

  • -
  • -

Το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, το οποίο αποσκοπεί στην προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων, πρόκειται να λάβει μια σημαντική δημοσιονομική ενίσχυση. Αν και ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 50 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο του σημερινού συνεδρίου «3ο Electric & Micro Mobility Forum» ανακοινώθηκε αύξηση του ποσού στα 65 εκατ. ευρώ, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού. Την ανακοίνωση έκανε ο κ. Ιωάννης Τσελίκης, Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Ηλεκτροκίνησης που υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 καλύπτει διάφορους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μικροαυτοκινήτων (microcars) και μοτοσυκλετών. Ωστόσο, η κύρια εστίαση έγκειται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση της δημοτικότητας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/84b50ea0d64eb0055d26fa27d4c0600a.jpg

Πόση είναι η επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 για τα αυτοκίνητα;

Για να ενθαρρυνθούν περισσότερα άτομα να μεταβούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το πρόγραμμα προσφέρει κίνητρα που ανέρχονται στο 30% της τιμής του οχήματος προ ΦΠΑ (ΛΤΠΦ), με το μέγιστο ποσό ανά αυτοκίνητο να φτάνει τα 8.000 €, αν και υπάρχει η δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερα ποσά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δείτε ακόμαΠόσο κοστίζουν τα φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Η απόφαση να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος αντανακλά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών μεταφοράς. Με την παροχή σημαντικών οικονομικών κινήτρων, στοχεύουν να καταστήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα πιο προσιτά σε ένα ευρύτερο φάσμα καταναλωτών. Η επιτυχία του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 αποδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον και την αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9ed30758c6c6d547525115c22c48291f.JPEG

Με τα πρόσθετα κονδύλια, περισσότερα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να αγκαλιάσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να συμβάλουν σε ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον. Ο αυξημένος προϋπολογισμός δεν ωφελεί μόνο τους καταναλωτές, αλλά υποστηρίζει επίσης τις συνεχείς προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Καθώς η Ελλάδα κινείται προς ένα πιο βιώσιμο σύστημα μεταφορών, η επέκταση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 σηματοδοτεί ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός. Με την παροχή κινήτρων για την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για ένα πιο πράσινο και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...