Ηλεκτρικό αυτοκίνητο έκανε 2.000 km φορτίζοντας ασύρματα από την άσφαλτο! [video]

Η Electreon χρησιμοποίησε 55 οδηγούς και έσπασε ρεκόρ διανύοντας τη μεγαλύτερη απόσταση έως τώρα με μία μόνο φόρτιση.

  • -
  • -

Η Electreon, μία ισραηλινή εταιρεία που εξελίσσει λύσεις ασύρματης φόρτισης αυτοκινήτων εν κινήσει, ισχυρίζεται πως έκανε παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει ηλεκτρικό όχημα με μία μόνο φόρτιση.

Η εταιρεία έβαλε 55 οδηγούς να οδηγήσουν ένα Toyota RAV4 Plug-in hybrid για περισσότερες από 100 ώρες. Στο τέλος, το όχημα είχε διανύσει 1.200 μίλια, δηλαδή 1.924 km, μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Αν και το όχημα έκανε στάσεις για να αλλάζει οδηγούς, δεν ανεφοδιάστηκε ποτέ με καύσιμο, ούτε επαναφορτίστηκε σε πρίζα. Όλη την ενέργεια που χρειάστηκε για 100 ώρες οδήγησης, και συγκεκριμένα 242 kWh, την άντλησε με ασύρματη φόρτιση από το έδαφος.

Ασύρματη φόρτιση; Μικρότερη ανάγκη για μεγάλη μπαταρία

Η επιλογή του οχήματος, ενός plug-in υβριδικού με μπαταρία 18 kWh, κι όχι ενός αμιγώς ηλεκτρικού, δεν είναι καθόλου περίεργη. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των δρόμων που φορτίζουν είναι ότι μειώνουν τις απαιτήσεις για μεγάλη μπαταρία, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και ένα όχημα με μέτρια αυτονομία μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομους, χάρη σε αυτή την τεχνολογία.

Δείτε το video:

Δείτε επίσης: Το μετρό της Αθήνας θα παράγει ρεύμα όταν φρενάρει

Η Electreon υπέγραψε συμφωνία με την Toyota και τη DENSO τον Μάρτιο. Μαζί, σχεδιάζουν να αναπτύξουν τεχνολογία ασύρματης φόρτισης για μελλοντικά οχήματα, καθώς και ένα κιτ που θα επιτρέπει σε παλαιότερα ηλεκτρικά οχήματα να χρησιμοποιούν τους δρόμους φόρτισης. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συμφωνίες για την πιλοτική λειτουργία του συστήματός της στη Σουηδία, στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Έχει επίσης μια συμφωνία 3,2 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία ηλεκτρικών δημόσιων λεωφορείων στη Γερμανία που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...