Οδηγός καλείται να πληρώσει 720.000 $ για παραβάσεις του ΚΟΚ! [video]

Ο αριθμός των ανεξόφλητων προστίμων σε αυτή την πολιτεία είναι τόσο μεγάλος που οι αξιωματούχοι δεν ξέρουν πραγματικά τι να κάνουν.

  • -
  • -

Η Αυστραλία θεωρείται μία από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως, με τον σεβασμό που επιδεικνύουν οι πολίτες προς το κράτος δικαίου να είναι ουσιώδους σημασίας. Ωστόσο, ακόμη και εκεί, υπάρχουν προβλήματα, ειδικά με τον αντίστοιχο ΚΟΚ.

Στη Βικτώρια, μία από τις έξι πολιτείες της χώρας, οι αξιωματούχοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αυτό των ανεξόφλητων προστίμων από παραβάτες οδηγούς. Οι κυβερνητικοί φορείς αναζητούν τρόπο ώστε να κατατεθούν τα χρήματα, τα οποία ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια, επιβαρύνοντας τόσο τον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και τους φορολογούμενος, αλλά και την οδική ασφάλεια.  

Ηθοποιός δεν έχει πληρώσει 169 πρόστιμα

Στην πολιτεία της Βικτώρια, υπάρχουν οδηγοί που χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Για παράδειγμα, ένας παραβάτης οφείλει 720.000 $ για μη τήρηση των ορίων ταχύτητας, παράνομη στάθμευση και μη καταβολή των διοδίων.

Ένας άλλος οφειλέτης, ο οποίος είναι και ο δεύτερος μεγαλύτερος  της πολιτείας έχει κάνει παραβάσεις ύψους 615.000 δολαρίων, ενώ ένας τρίτος καλείται να πληρώσει 65.215 $ για 169 εκκρεμή πρόστιμα. Ο συγκεκριμένος είναι ο ηθοποιός, Vince Colosimo. Χαρακτηριστικό των οφειλών είναι πως 5 πολίτες χρωστούν σχεδόν 2,5 εκατ. δολάρια από παραβάσεις.

prostima

Όπως ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, Michael O'Brien, αυτοί οι  άνθρωποι δεν χρωστούν απλώς εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στους φορολογούμενους, αποτελούν στην πραγματικότητα κίνδυνο κυκλοφορώντας στους δρόμους.

Από την πλευρά του, ο Craig Howard, εκτελεστικός διευθυντής της Fines and Civil Enforcement, δήλωσε πώς όλοι αυτοί δεν έχουν καν προσπαθήσει να αποπληρώσουν μέρος των προστίμων, τα οποία προφανώς έχουν λάβει τεράστιες προσαυξήσεις με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η ακριβότερη κλήση που έχει δοθεί ποτέ για ταχύτητα;

Η καθυστέρηση των οφειλών οφείλεται κατά κύριο λόγο στον COVID-19 και στις ποινικές διαδικασίες. Το 2022 εκτελέστηκαν περισσότερα από 50.000 εντάλματα με 8,2 εκατομμύρια δολάρια να έχουν εισπραχθεί από κατοίκους της Βικτώριας. Οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν χρέη είναι άτομα χαμηλού εισοδήματος, με τις οφειλές της πλειονότητας των παραβατών να κυμαίνονται από 10.000 έως 12.000 $.

Τα κοινωνικά ευάλωτα άτομα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Fines Victoria για να εξοφλήσουν το χρέος τους κάνοντας κοινωφελή εργασία ή κάνοντας μαθήματα ή παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες.

 

Πηγή: 9news.com.au

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...