Τέλος οι φυσικές αντιπροσωπείες; Τα ηλεκτρικά Ford θα πωλούνται online

Η Ford καινοτομεί και σκοπεύει να δώσει τέλος στις φυσικές αντιπροσωπείες παρέχοντας αποκλειστικά προνόμια στους πελάτες της.

  • -
  • -

Η Ford αποκάλυψε το νέο της όραμα για να κάνει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων, τη δοκιμή, την αγορά και την ιδιοκτησία των προϊόντων της όχι μόνον απλούστερη, αλλά και πιο ευχάριστη - αρχής γενομένης από τα ηλεκτρικά της οχήματα. Η εταιρεία, σε συνεργασία με τους εμπόρους λιανικής πώλησης σε όλη την Ευρώπη, επανασχεδιάζει πλήρως το ταξίδι των πελατών προς την ιδιοκτησία ενός ηλεκτρικού οχήματος, με online πρόσβαση και σημεία επαφής διαθέσιμα σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

Τι εισάγει αυτή η καινοτομία

Η νέα προσέγγιση εισάγει διαδικτυακούς εκθεσιακούς χώρους και εικονικές δοκιμαστικές διαδρομές για την εξερεύνηση προϊόντων και υπηρεσιών από την άνεση του καναπέ του σπιτιού ή κατά τη διάρκεια ενός δεκάλεπτου διαλείμματος ανάμεσα σε επαγγελματικές συναντήσεις. Σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ευκολότερα με διαφανή τιμολόγηση ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις. Και οι πελάτες θα μπορούν να εξατομικεύουν την παράδοση του οχήματός τους, να έχουν πρόσβαση στη φόρτιση και να κανονίζουν την παραλαβή και την παράδοση του οχήματος για σέρβις με μερικά κλικ στο smartphone τους.

ford

Κάνοντας ευκολότερη τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα για μεγαλύτερο αριθμό αγοραστών, η νέα εμπειρία των πελατών της Ford θα υποστηρίξει τις δεσμεύσεις της ετιρείας για την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, τα logistics και τους άμεσους προμηθευτές της έως το 2035 και την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιου μέλλοντος στον τομέα των μεταφορών.

Παράδοση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με 150 km αυτονομία

Η νέα γενιά καταναλωτών έχει αναπτύξει μία νέα νοοτροπία όσον αφορά την αγορά ενός αυτοκινήτου - εμπνευσμένη από τις διαδικτυακές εμπειρίες αγορών και τόσο προοδευτική όσο και τα οχήματα που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους. Η έρευνα δείχνει ότι το 91% των πελατών προτιμούν να αγοράζουν online αν η διαδικασία είναι απρόσκοπτη. Η Ford θα επιτρέπει στους πελάτες να μεταβαίνουν αβίαστα μεταξύ ψηφιακών και πραγματικών σημείων επαφής, όπως τους εξυπηρετεί καλύτερα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την ολοκλήρωση του συνόλου των αγορών με λίγα μόνο κλικ χρησιμοποιώντας τα επίσημα διαδικτυακά κανάλια και τους εκθεσιακούς χώρους της Ford, την επίσκεψη σε αντιπροσωπείες και καταστήματα Ford για πληροφορίες και ενημερώσεις από ειδικούς σε θέματα προϊόντων ή έναν συνδυασμό και των δύο.

Μια καινοτόμος εικονική εμπειρία για το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer εισήγαγε τα test drives στην ψηφιακή εποχή νωρίτερα φέτος. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να κλείνουν διαδικτυακά ένα test drive σε πραγματικές συνθήκες, ανάλογα με το πολυάσχολο πρόγραμμά τους, όταν το περιπετειώδες crossover φτάσει στις εκθέσεις αργότερα μέσα στη χρονιά. Τα οχήματα θα μπορούν να παραδίδονται σε αυτούς φορτισμένα για τουλάχιστον 150 km. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το «μοντέλο πρακτορείου» σε όλη την Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες θα λαμβάνουν μια σταθερή τιμή είτε πραγματοποιούν αγορές online είτε στο κατάστημα της επιλογής τους.

Τι προνόμια θα έχουν οι πελάτες

Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή των πελατών να ρωτάνε τους πιστοποιημένους από την Ford εξειδικευμένους εμπόρους για θέματα που σχετίζονται με προδιαγραφές για τις οποίες θέλουν να ενημερωθούν όταν τους παραδοθεί το όχημά τους. Αυτό θα διευκολύνει τους οδηγούς να κυκλοφορήσουν στο δρόμο με τη μέγιστη αυτοπεποίθηση, είτε πρόκειται για έμπειρους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων είτε για αρχάριους είτε ξεκινούν από τον προαύλιο χώρο του εμπόρου είτε από το σπίτι τους. Οι πελάτες θα μπορούν να κανονίζουν την παράδοση του αυτοκινήτου τους, μια επιλογή που ενδιαφέρει το 69% των νεαρότερων αγοραστών. 

ford

Κάθε νέο όχημα θα φτάνει στους πελάτες με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα πακέτα λογισμικού, τα οποία μπορούν να βελτιωθούν με ενημερώσεις over-the-air. Οι οδηγοί θα απολαμβάνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της Ford, όπως το Blue Cruise που επιτρέπει την οδήγηση χωρίς χέρια και προσήλωση στη οδήγηση - η πρώτη υπηρεσία του είδους που έχει λάβει έγκριση στην Ευρώπη  και συστήματα που μπορούν να ενσωματώσουν ασύρματα τις λειτουργίες ενός smartphone.

Δείτε επίσης: Νεό Ford e-Tourneo Courier

Η νέα εμπειρία πελατών της Ford έχει σχεδιαστεί για να συνεχίσει να κάνει τη ζωή των ιδιοκτητών ευκολότερη ακόμη και μετά την αγορά. Η συνεχής υποστήριξη περιλαμβάνει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη, με περισσότερους από 450.000 φορτιστές, που θα αυξηθούν σε 500.000 μέχρι το 2024, λύσεις φόρτισης στο σπίτι, καθώς και παραλαβή και παράδοση του οχήματος για σέρβις που μπορούν να προγραμματιστούν online, με εξαιρετικά βολικές επιλογές fast-track.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...