Γιατί αυτό το Toyota Yaris Cross είναι τελείως διαφορετικό από το δικό μας; [video]

Η Toyota λάνσαρε ένα ολοκαίνουργιο Yaris Cross, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με το B-SUV με το ίδιο όνομα που προσφέρεται στην Ευρώπη.

  • -
  • -

Το μοντέλο υιοθετεί στιλιστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο RAV 4 και το Highlander, προσφέροντας την επιλογή μεταξύ βενζινοκίνητων και υβριδικών κινητήρων. Το νέο Yaris Cross ασιατικών προδιαγραφών θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Raize και το Corolla Cross στην γκάμα των SUV της Toyota στην αγορά της Ινδονησίας. Η μεγάλη μάσκα και οι επιθετικοί προβολείς στο μπροστινό μέρος θυμίζουν το Highlander, ενώ τα πίσω φώτα προέρχονται από το RAV4.

Εσωτερικό με οθόνες

Το ταμπλό φαίνεται αρκετά απλό αλλά μοντέρνο, με μια ανεξάρτητη οθόνη 10,1 ιντσών για το infotainment και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ασύρματη βάση φόρτισης, πανοραμική ηλιοροφή και ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών.

Η διαφορά μεγέθους από το ευρωπαϊκό

Το Toyota Yaris Cross προδιαγραφών Ινδονησίας βασίζεται στην πλατφόρμα DNGA και έχει μήκος 4.310 mm, 1.770 mm πλάτος και 1.615 mm μήκος με μεταξόνιο 2.620 mm. Αυτοί οι αριθμοί το καθιστούν 130 χλστ. μεγαλύτερο από το ευρωπαίκό Yaris Cross που βασίζεται στην ΕΕ TNGA,την ευρωπαϊκή δηλαδή πλατφόρμα οχημάτων της ιαπωνικής φίρμας.Πρόκειται δηλαδή για δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα.

Επιλογές ως προς τον κινητήρα

Το μοντέλο θα διατίθεται με δύο επιλογές μετάδοσης κίνησης – βενζίνης και υβριδικού. Ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας Dual VVT-i 1,5 λίτρων αποδίδει 105 ίππους και 138 Nm ροπή.

Toyota Yaris Cross Indonesia

Δείτε επίσης: Νέο Ford e-Tourneo Courier

Όσον αφορά το πιο αποδοτικό υβριδικό σύνολο, συνδυάζει έναν κινητήρα 1,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα κιβώτιο CVT. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 79 hp και 141 Nm, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης φτάνει τα 90 hp και 121 Nm. Η συνδυασμένη ισχύς είναι 110 hp, η οποία είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τα υβριδικά Toyota που κυκλοφορούν στη Γηραιά Ήπειρο και φυσικά στην Ελλάδα. 

Οι λεπτομερείς προδιαγραφές, η τιμολόγηση, καθώς και η ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ινδονησία και άλλες εξαγωγικές αγορές, θα ανακοινωθούν αργότερα.

Δείτε όλη την παρουσίαση, στην οποία το αυτοκίνητο αποκαλύπτεται στο 46ο λεπτό:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...