Οι καλύτερες στιγμές της Porsche στο GOCAR

Μία σχέση αγάπης και χρόνων υπάρχει ανάμεσα στο GOCAR και τα μοντέλα της θρυλικής γερμανικής μάρκας.

  • -
  • -

Η άφιξη ενός μοντέλου της Porsche στα κεντρικά του GOCAR ποτέ δεν θα αποτελέσει απλή υπόθεση. Η σύγχυση που περιβάλλει τα κλειδιά του οποιοδήποτε μοντέλου από τη Στουτγάρδη όταν βρίσκονται στο γραφείο κάποιου τυχερού συντάκτη είναι κάτι σαν παράδοση. Από την πρώτη δοκιμή που γράφτηκε ή βιντεοσκοπήθηκε ποτέ με την υπογραφή του GOCAR μέχρι και σήμερα, η αγάπη μας για την Porsche και το τι αντιπροσωπεύει είναι αδιαμφησβήτητη. Είτε πρόκειται για το εισαγωγικό αλλά θαυματουργό Boxster, είτε για το πολυτελές SUV που ακούει στο όνομα Cayenne, είτε για την μία και μοναδική 911, ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με κάτι που ξεπερνάει τα όρια ξεχωριστού.

Με αφορμή τα 75α γενέθλια της εταιρείας πάμε να δούμε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες και πιο αξιομνημόνευτες στιγμές μας πίσω από το τιμόνι μοντέλων της γερμανικής μάρκας.

2014: Μια Porsche Macan S 3.0 Diesel δίνει μαθήματα οδηγικής απόλαυσης

Στα πρώτα βήματα των SUV προς την κατάκτηση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η Porsche είχε καταφέρει ήδη να περάσει το DNA της ακόμη και στο εισαγωγικό της diesel crossover.

«Θεωρητικά έχεις ένα compact premium SUV με κάθε επισημότητα και πρεστίζ, όμως στην πράξη γεύεσαι ένα αυτοκίνητο που ξεγελάει βάρος και αδράνεια και αποτελεί ύμνο της σπορ συμπεριφοράς σε κάθε τερέν.»

Διάβασε ολόκληρη την δοκιμή

macan

2017: Με Porsche 911 Carrera S και 911 3.0 SC στην Πάρνηθα

Σε μία παγωμένη Πάρνηθα δύο Γερμανίδες απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο και ανταλλάσσουν απόψεις για το πώς είναι η ιδανική 911 του τότε και του σήμερα.

«Αν ψάχνεις everyday supercar η 991 είναι ότι πιο εύστοχο υπάρχει σήμερα για να επενδύσεις χρήμα σε τέσσερις ρόδες. Σαγηνευτική σε εικόνα, φιλική για να τη βολτάρει οποιοσδήποτε και θηρίο αν σε τσιμπήσει ο ιός της σπορ οδήγησης, άρτια στη λεπτομέρεια και σύγχρονη μέχρι κεραίας. Για την πάλαι ποτέ 911 SC τι να πούμε; Απολαύστε την σαν ιστορικό αντικείμενο πόθου και μέντορα των γενεών που ακολούθησαν.»

Διάβασε ολόκληρη την δοκιμή

911

2020: Πρώτη γεύση από το καταιγιστικό μέλλον της Porsche με την Taycan Turbo

Η Taycan δεν είναι απλά το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche. Αποτελεί μόνο την «κλειδαρότρυπα» μέσα από την οποία μπορούμε να δούμε το εντυπωσιακό μέλλον της γερμανικής εταιρείας στην ηλεκτρική εποχή.

«Ο ρόλος της Taycan είναι να ανοίξει το δρόμο, να επιταχύνει το στάδιο της αποδοχής, να αλλάξει τα μυαλά κα του πλέον δύσπιστου, να φωνάξει το μήνυμα, να κάνει την ηλεκτροκίνηση ενδιαφέρουσα και συναρπαστική για τους petrolheads που αντιστέκονται στην αλλαγή. Και πάρτε το όπως θέλετε αυτό που θα πω: Θα μας τα αλλάξει τα μυαλά, μπορεί να το κάνει και θα το κάνει.»

Δες το video και διάβασε τη δοκιμή

taycan

2022: Με μία ανοιχτή Porsche 718 Boxster στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια βόλτα με την Porsche 718 Boxster στο Σούνιο έχει ιδιαίτερη σημασία, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

«Η μέρα τελειώνει. Ο ήλιος έχει πλέον κατέβει χαμηλά. Αν τα σύννεφα δεν ήταν ακόμη χαμηλότερα θα βλέπαμε για λίγο ακόμη το τελευταίο πορτοκαλί φως πριν σβήσει ολοκληρωτικά στη θάλασσα. Μερικές σταγόνες βροχής δεν στάθηκαν αρκετές. Η 718 Boxster σαν αληθινή Porsche, σαν πραγματικό σπορ αυτοκίνητο, έχει περισσότερη δύναμη από αυτό το φυσικό φαινόμενο. Το στοίχημα είναι να κρατάς την οροφή ανοιχτή όσο περισσότερο γίνεται. Είναι νοοτροπία, στάση ζωής αυτή η θετική διάθεση στην οποία σε βάζει αυτό το αυτοκίνητο.»

Διάβασε ολόκληρη την δοκιμή

boxster

2023: Οδηγούμε Porsche 911, Taycan και Macan εντός και εκτός Ελλάδος

Τρία άκρως σημαντικά μοντέλα, το καθένα για δικό του λόγο. Η 911 αποτελεί τον ζωντανό θρύλο, η Macan αντιπροσωπεύει την Porsche στο παρόν και η Taycan είναι ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

«Κανένα αυτοκίνητο δεν θα είναι ποτέ περισσότερο Porsche από την 911. Από την άλλη όπως μας έδειξαν οι Taycan και Macan, οι μηχανικοί της Porsche έχουν περάσει στα ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και στα SUV όλες τις αξίες της μάρκας με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Και αυτό είναι που κάνει την Porsche μία μάρκα… τόσο μεγάλη!»

Δες τη video-δοκιμή

porsche x3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...