Αστρονομική τιμή έπιασε το Nissan Skyline του Fast & Furious 4

Πρόκειται για το Nissan Skyline GT-R με το οποίο ο αείμνηστος Paul Walker πρωταγωνίστησε στο Fast & Furious 4.

  • -
  • -

Η σειρά ταινιών Fast & Furious αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα franchise των τελευταίων ετών, έχοντας φτάσει σήμερα στην δέκατη παραγωγή της κινηματογραφικής επιτυχίας. Γρήγορα αυτοκίνητα, ταχύτητα και εντυπωσιακά stuntαποτέλεσαν τη βασική συνταγή της ταινίας, την οποία φυσικά αγκάλιασε το κοινό. Πολλά από τα μοντέλα που έχουν πρωταγωνιστήσει στην ταινία έχουν καταλήξει στα χέρια συλλεκτών, έναντι διόλου ευκαταφρόνητων ποσών. Όταν ο οίκος Bonhams αποκάλυψε πως το θρυλικό μπλε Nissan Skyline R34 GT-του Paul Walker από το Fast & Furious 4 ήταν διαθέσιμο προς πώληση, αυτό που ακολούθησε έμοιαζε περισσότερο με παροξυσμό.

Δείτε ακόμη: Φθηνότερο κατά 3.000 ευρώ το Nissan Qashqai!

Το αποτέλεσμα ήταν να πωληθεί έναντι 1.357.000 εκατομμυρίων δολαρίων, νούμερο που το καθιστά το ακριβότερο GT-R που πωλήθηκε στην ιστορία! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2000 και μάλιστα στο μπλε χρώμα που το γνωρίσαμε στην ταινία. Στις ΗΠΑ βρέθηκε το 2007 από την Kaizo Industries και η εταιρεία παραγωγής του Fast & Furious το απέκτησε για τις ανάγκες της 4ης εκδοχής της ταινίας. Μάλιστα, οι μετατροπές που υπέστη το αυτοκίνητο έγιναν από τον οίκο βελτιώσεων Kaizo αλλά σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Paul Walker, που φημιζόταν για το πάθος του γύρω από το αυτοκίνητο. Εκτός από μία σειρά αεροδυναμικών βοηθημάτων, ο Αμερικανός ηθοποιός ζήτησε την αύξηση της ισχύς του κινητήρα, η οποία και εκτοξεύθηκε στους 550 ίππους.

Δείτε ακόμη: Πως το Datsun 510 απογείωσε τη Nissan στις ΗΠΑ

Το μπλε R34 ήταν αυτό με το οποίο ο Walker πρωταγωνίστησε στην πλειονότητα των σκηνών της ταινίας, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε για τα stuntστο δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούνταν παρόμοια μοντέλα, αλλά χωρίς τις ίδιες αναβαθμίσεις και φυσικά με χαμηλότερο κόστος. Με την ολοκλήρωση της ταινίας, το αυτοκίνητο παρέμεινε παροπλισμένο στην Αμερική, αφού δεν μπορούσε να βγάλει νόμιμα πινακίδες, τουλάχιστον μέχρι το 2012 όπου και πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού καταλήγοντας στη Γερμανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...