Ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάηκε στο κέντρο της Αθήνας – Τι έγινε με την μπαταρία; [video]

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τι συμβαίνει σε περίπτωση φωτιάς είναι κάτι που ανησυχεί πολλούς ανθρώπους. Ας δούμε τι έγινε με ένα που κάηκε ολοσχερώς στην λ. Αλεξάνδρας.

  • -
  • -

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Μαΐου σημειώθηκε φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα επί της λ. Αλεξάνδρας, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από μία εμπορία αυτοκινήτων. Λόγω της φωτιάς κάποια από τα αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τα υπόλοιπα υπέστησαν μικρότερες ζημιές.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που κάηκαν ολοσχερώς ήταν και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.3. Αν και είναι εμφανές ότι η φωτιά προξένησε ολοκληρωτική φθορά στο γερμανικό μοντέλο, τελικά αυτό που υπερίσχυσε ήταν οι προδιαγραφές ασφαλείας οι οποίες απέτρεψαν τη δημιουργία οποιουδήποτε προβλήματος, τόσο για τους πυροσβέστες, όσο και για τους περίοικους.

ilektriko-volkswagen-id.3-fotia

Πώς έσβησε η φωτιά στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Ήταν σύμφωνο με όσα προβλέπει η εταιρεία;

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο έσπευσαν 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα, οι οποίοι χρησιμοποίησαν νερό και αφρό. Συχνά αναφέρεται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί νερό, όμως αν διαβάσουμε τις οδηγίες της Volkswagen για τις ενδεδειγμένες ενέργειες σε τέτοια περίπτωση, αυτό που λέει είναι ότι πρέπει να πέσει μεγάλη ποσότητα νερού πάνω στο αυτοκίνητο. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αφρός αποτελείται κι αυτός από νερό σε ποσοστό 95-97%.

Δείτε ακόμαΗλεκτρική Porsche καρφώθηκε σε νταλίκα

Φυσικά οι οδηγίες της Volkswagen αναφέρουν ότι πρόκειται για συνθήκες όπου υπάρχουν υλικά τα οποία είναι εύφλεκτα και είναι εύκολο να εκραγούν, με πιθανές επιβλαβείς συνθήκες για ανθρώπους και περιβάλλον, όμως ακριβώς τις ίδιες προειδοποιήσεις θα συναντήσουμε και στα αντίστοιχα έγγραφα που αφορούν θερμικά μοντέλα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/624c0f9f6e266127744f4d2bafab12ac.jpg

Οι προδιαγραφές ασφαλείας στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο λειτούργησαν στο 100%

Στην προκειμένη περίπτωση, το μοναδικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι παρά τις εκτενέστατες ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητο, η μπαταρία έμεινε άθικτη και δε χρειάστηκε κάποια ειδική αντιμετώπιση. Επιπλέον, δεν κινδύνευσε με οποιονδήποτε τρόπο κάποιος άνθρωπος, ούτε προκλήθηκε ζημιά στο περιβάλλον.

Αυτό σημαίνει πώς όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας λειτούργησαν στο έπακρο και είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή τη μη εξάπλωση της φωτιάς στην μπαταρία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις η φωτιά δεν ξεκίνησε από το ID.3 αλλά η μετάδοσή του σε αυτό έγινε αποκλειστικά επειδή καιγόντουσαν και τα υπόλοιπα. Η Πυροσβεστική ψάχνει τις αιτίες και η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Δείτε video από το σημείο της φωτιάς:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...