Όταν ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Nissan

Δες την επίσκεψη του νέου Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου στις εγκαταστάσεις της ιαπωνικής μάρκας.

  • -
  • -

Με τo παγκόσμιο ενδιαφέρον να έχει επικεντρωθεί αυτές τις ημέρες στην τελετή της βασιλικής στέψης του Καρόλου Γ’ και της συζύγου του Καμίλα, στο Αβαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου, η Nissan κάνει μια ιστορική αναδρομή με την επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στο εργοστάσιο της, που εδρεύει  στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, το 2015, ο Κάρολος είχε περιηγηθεί στην  γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Nissan στο Sunderland, εκεί όπου κατασκευαζόταν το πρώτης γενιάς LEAF, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας, τα προγράμματα εκπαίδευσης και φυσικά για τα μοντέλα της Nissan που κατασκευάζονται επί Βρετανικού εδάφους.

Nissan-King-charles-

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση του Βασιλιά Καρόλου με το εργοστάσιο της Nissan, χρονολογείται από πολύ παλιά. Συγκεκριμένα,  κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ιαπωνία το 1986, ο Κάρολος συμμετείχε σε μια παραδοσιακή Ιαπωνική τελετή Daruma για να σηματοδοτήσει την έναρξη της παραγωγής στο νεόδμητο εργοστάσιο του Sunderland και οδήγησε ένα από τα πρωτοποριακά ηλεκτρικά οχήματα της Nissan, στο εργοστάσιο Zama της εταιρείας.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Nissan Leaf – Τιμές και εκδόσεις

Για την ιστορία, το εργοστάσιο του Sunderland  εγκαινιάστηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 1986 και λειτουργεί από τότε. Η συνολική παραγωγή από το 1986 έως σήμερα ξεπερνά τα 10,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ο αριθμός του προσωπικού που απασχολείται στο εργοστάσιο του Sunderland ανέρχεται σε 6.000, από 430 όταν ξεκίνησε την λειτουργία του το 1986.

Nissan-King-charles-3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...