Θεσσαλονίκη: Μάνα παράτησε το μωρό στο αυτοκίνητο και πήγε για ψώνια - Την πήγαν αυτόφωρο

Το μωρό μόλις 4 μηνών βρισκόταν μόνο του στο αυτοκίνητο για αρκετή ώρα. Η μητέρα το παράτησε για να απολαύσει τα ψώνια της.

  • -
  • -

Δύο φίλες, ηλικίας 22 και 27 ετών επέλεξαν να μεταβούν σε πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Πυλαίας, προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους. Η νεαρότερη είχε μαζί της και το παιδί, ένα βρέφος μόλις 4 μηνών. Ωστόσο, όταν πάρκαραν το αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης, αποφάσισαν να αφήσουν εκεί το μωρό.

Ένας από τους περαστικούς είδε το μωρό μέσα στο όχημα, με το παράθυρο μισάνοικτο. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε άμεσα έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τη μητέρα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το βρέφος βρισκόταν μόνο του στο αυτοκίνητο τουλάχιστον 40 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Αστυνομικός σταματάει ταξί χωρίς οδηγό

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Πυλαίας – Χορτιάτη εντόπισαν τις δύο γυναίκες, αλβανικής καταγωγής, μέσα στο πολυκατάστημα, όπου τις συνέλαβαν. Αμέσως σχηματίσθηκε δικογραφία για έκθεση κατά συναυτουργία σε βάρος της 22χρονης μητέρας, αλλά και της 27χρονης οδηγού του οχήματος, καθώς εξέθεσαν σε άμεσο κίνδυνο το βρέφος.

Τι είπε η μητέρα στον εισαγγελέα 

Η 22χρονη δικάστηκε με αυτόφωρη διαδικασία και κρίθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης την καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή. Αντίθετα, η 27χρονη φίλη της και ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα. 

Στην απολογία της η 22χρονη αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη. «Το πήρα μαζί μου διότι δεν είχα πού να το αφήσω. Το άφησα διότι το θήλαζα σε όλη τη διαδρομή. Είχε κουραστεί το παιδί. Όταν φτάσαμε το πήρε ο ύπνος. Πήγα να πάρω κάποια πράγματα και θα επέστρεφα. Είχε πολύ κόσμο στο ταμείο για αυτό καθυστέρησα» είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...