Ένα Skoda Favorit ήταν 30 χρόνια ακίνητο στην Αθήνα - Πόσο πουλήθηκε σήμερα;

Ένας οδηγός αγώνων αγόρασε ένα άψογα διατηρημένο Skoda Favorit του 1993,το οποίο αγοράστηκε πριν 30 χρόνια στην Αθήνα, δίνοντας ποσό με το οποίο αγοράζεις Tesla.

  • -
  • -

Η Skoda δεν θα ήταν εκεί που είναι σήμερα αν δεν είχε κυκλοφορήσει το Favorit. Σχεδιασμένο από την Bertone, το πρώτο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο της μάρκας ήταν ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες πίσω από το ενδιαφέρον του Ομίλου Volkswagen για την τσέχικη μάρκα. Το μοντέλο προέκυψε μετά από μια απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας τον Δεκέμβριο του 1982 να αναπτύξει πλήρως το αυτοκίνητο μέχρι τον Ιούνιο του 1985 και να ξεκινήσει την παραγωγή εντός πέντε ετών.

Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1987 στην Έκθεση Μηχανικών του Μπρνο και έλαβε αναβαθμίσεις στο δεύτερο μισό του κύκλου ζωής του μετά την εξαγορά του από την VW το 1991. Το hatchback αποσύρθηκε το 1994 για να ανοίξει τη θέση του για το Felicia, το οποίο στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το Fabia που όλοι γνωρίζουμε.

Η κατάσταση του Favorit και πόσο κοστολογείται

Αυτό το Favorit του 1993 που δέχθηκε facelift είναι μια πραγματική χρονοκάψουλα αφού έχει διανύσει μόλις 34 χιλιόμετρα από τότε που ο αρχικός ιδιοκτήτης από την Αθήνα το αγόρασε πριν από 30 χρόνια. Η ιστορία λέει ότι τα χιλιόμετρα έγιναν στο δρόμο από τον εκθεσιακό χώρο σε ένα γκαράζ κοντά στο σπίτι του ιδιοκτήτη. Το όχημα βρέθηκε εκεί το φθινόπωρο του 2022 και βγήκε σε δημοπρασία. Ο οδηγός αγώνων Jiří Mičánek Junior αγόρασε το χάτσμπακ για το ποσό των 24.000 €, το οποίο αντιστοιχεί στην τιμή ενός καινούργιου, πολύ καλά εξοπλισμένου Fabia.

Ο νέος ιδιοκτήτης παρέλαβε το αυτοκίνητο από τη Φρανκφούρτη και επίσης δεν σκοπεύει να το οδηγήσει πολύ. Εκτός από μερικές γρατσουνιές, είναι φρέσκο από το εργοστάσιο και διαθέτει προστατευτικό πλαστικό κάλυμμα στα καθίσματα.

favorit

Tα χαρακτηριστικά του

Όντας μια μικρότερη έκδοση, δεν έχει καν στροφόμετρο. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μεταγενέστερο μοντέλο που επωφελήθηκε από την τεχνογνωσία της VW, ο κινητήρας 1,3 λίτρων με ισχύ 54 ίππων διέθετε ηλεκτρονικά Bosch αντί για καρμπυρατέρ. Θα μπορεί λογικά να φτάσει στη διαφημιζόμενη τελική του ταχύτητα των 137 km/h μετά την αλλαγή λαδιού, φίλτρων και μπαταρίας.

Δείτε επίσης: Τα μοντέλα που γιγάντωσαν τη Skoda

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ακριβά αυτοκίνητα περιορισμένης κυκλοφορίας να κλειδώνονται για χρόνια, αλλά αυτό το Favorit είναι ένα ταπεινό hatchback που θα ήταν τέλειο για το Μουσείο Skoda στο Mladá Boleslav.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...