Τα εμβληματικά μοντέλα που “γιγάντωσαν” τη Skoda (video)

Η μάρκα σβήνει φέτος 125 κεράκια και ανατρέχει στο σπουδαίο παρελθόν της

  • -
  • -

Οι εορτασμοί της Skoda για τη συμπλήρωση 125 χρόνων ζωής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Στο πλαίσιο αυτό, η τσεχική μάρκα ανατρέχει στο πλούσιο παρελθόν της συστήνοντας τους φίλους της με εμβληματικά μοντέλα που έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στις σελίδες της αυτοκίνησης.

Σε ένα όμορφο βίντεο, η Skoda λαμβάνει ως… αρχή των πάντων το Voiturette Α, προτού καταλήξει στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Enyaq iV.

Voiturette A
Δημιουργήθηκε το 1905 από τους ιδρυτές της μάρκας, Vaclav Laurin και Vaclav Klement, 10 χρόνια μετά τη γέννησή της – τα πρώτα χρόνια η Skoda δραστηριοποιείτο στην παραγωγή ποδηλάτων και μοτοσικλετών.

Το Skoda Voiturette A

Superb
Το δεύτερο μοντέλο με το οποίο μας συστήνει η μάρκα είδε το φως του ηλίου την δεκαετία του 30 και γρήγορα εξελίχθηκε στο σημαιοφόρο της. Διακρινόταν τόσο για την ευρυχωρία του όσο και για την ομαλή οδηγική συμπεριφορά.

Popular
Ένα μοντέλο το οποίο εδραίωσε τη μάρκα στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκίνησης είναι και το Popular Montle Carlo, το οποίο ξεχώριζε για τον δυναμισμό του, ως συνέπεια της εγκατάστασης του κιβώτιου ταχυτήτων στον πίσω άξονα

Felicia
Παράχθηκε μεταξύ του 1959 και 1964, και ήταν το τελευταίο cabriolet όχημα της Skoda. Διαδέχθηκε το 450 και διακρινόταν για μια σειρά καινοτομιών.

To Skoda Felicia

1000 ΜΒ
Πρόκειται για ένα καθοριστικό όχημα στην ιστορία του αυτοκινήτου, καθώς το μοτέρ του ήταν τοποθετημένο στο πίσω μέρος.

110
Για πολλά χρόνια το 2θυρο μοντέλο αποτελούσε τον διακαή πόθο πολλών μικρών. Αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του αγωνιστικού 130 RS το οποίο διέπρεψε σε αρκετούς αγώνες.

Trekka
Ήταν ο προάγγελος των σημερινών SUV της Skoda. Κατασκευάστηκε στη Νέα Ζηλανδία το 1966, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων της συγκεκριμένης χώρας.

Favorit
Πέρασε τη γραμμή παραγωγής το 1987 και συνιστά ένα μοντέλο- τομή για τη μάρκα, λόγω της εγκατάστασης της μηχανής στο μπροστινό μέρος.

Octavia
Τι να πούμε γι΄αυτό το μοντέλο; Η πρώτη γενιά δημιουργήθηκε το 1996 κάτω από τα «φτερά» του ομίλου VW. Τόσο η ευρυχωρία όσο και η εξαιρετική σχέση τιμής -απόδοσης το ανέδειξαν σε ένα εκ των κορυφαίων μοντέλων στην κατηγορία του.


Yeti
Γεννημένο το 2009 συνιστά το όχημα που εισήγαγε δυναμικά τη Skoda στη νέα εποχή των SUV. Το ακολούθησαν τα σημερινά Kamiq, Karoq και Kodiaq, όπως επίσης και το επερχόμενο Enyaq.

Scala
To Scala του 2018 υιοθέτησε μια νέα σχεδιαστική γλώσσα και ένα πιο εκφραστικό εξωτερικό design. Ακόμη, διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα συνδεσιμότητας μιας και ήταν το πρώτο όχημα της μάρκας που είναι συνεχώς… online.

Enyaq iV
Συνιστά το σημαιοφόρο της φίρμας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Θα παρουσιαστεί σύντομα, με τη Skoda να προμηνύει πως θα ξεχωρίζει για τις μοντέρνες τεχνολογίες του, το δυναμικό πνεύμα του και την εντυπωσιακή σχεδίαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...