Green NCAP: 5άστερο το Nissan Ariya

Την ύψιστη διάκριση των 5 αστέρων κατέκτησε το ηλεκτρικό SUV των Ιαπώνων, αφού ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού.

  • -
  • -

Το Nissan Ariya απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων, φτάνοντας με άνεση σε έναν σταθμισμένο συνολικό δείκτη 9,6 πόντων, με άριστα το 10, στο Green NCAP. Το Green NCAP είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός που στοχεύει να αναδείξει το έργο εκείνων των κατασκευαστών αυτοκινήτων και μοντέλων που υπερβαίνουν τις ελάχιστες απαιτήσεις βιωσιμότητας στην κινητικότητα, προκαλώντας παράλληλα τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η αυστηρή διαδικασία δοκιμών του Green NCAP αναλύει λεπτομερώς όλες τις πτυχές των “διαπιστευτηρίων βιωσιμότητας" ενός αυτοκινήτου. Η δοκιμή περιλαμβάνει 3 ξεχωριστές ενότητες: τις δοκιμές καθαρού αέρα, τις δοκιμές ενεργειακής απόδοσης και τις  δοκιμές αερίων θερμοκηπίου. Αυτά τα τεστ χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για τον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας ενός μοντέλου.

nissan-ariya-ilektriko-suv-greenncap

Το μηδενικών ρύπων Nissan Ariya ήταν φυσικό επόμενο να επιτύχει το 10/10 στη δοκιμή Clean Air Index. Σε αυτή τη δοκιμή περιλαμβάνονται οι κορυφαίες βαθμολογίες τόσο στο Εργαστηριακό Τεστ, όσο και στις Δοκιμές στον Δρόμο. Επιπλέον, υψηλές βαθμολογίες 9,3/10 και 9,5/10 καταγράφηκαν στις ενότητες Δείκτης Ενεργειακής Απόδοσης και Δείκτης Αερίων Θερμοκηπίου, αντίστοιχα.

Δείτε ακόμα: Το SUV που σε αφήνει να πάρεις τελείως τα χέρια απ’ το τιμόνι!

Η τυπική Δοκιμή στον Δρόμο πραγματοποιήθηκε σε κρύο καιρό στους -1°C και η κατανάλωση του Ariya ήταν περίπου 24 kWh/100 km. Η χρησιμοποιήσιμη χωρητικότητα της μπαταρίας που μετρήθηκε από το Green NCAP ήταν 89,6 kWh, που είναι μεγαλύτερη από την επίσημα δηλωμένη τιμή. Κατά τη φόρτιση με 11 kW, η συνολική απόδοση ήταν στο 91,6% της ενέργειας που αντλείται από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό αντιπροσωπεύει "την υψηλότερη τιμή που έχει μετρηθεί από το Green NCAP μέχρι στιγμής" όπως εμφατικά σημειώθηκε στην αναφορά του Green NCAP.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/30fa0042f444d378d5ddea5f03071e26.JPG

“Στη Nissan, είμαστε απόλυτα  προσηλωμένοι στους στόχους μας για βιωσιμότητα και ηλεκτροκίνηση, όπως περιγράφονται στο Ambition 2030. Είναι υπέροχο που το Green NCAP αναγνώρισε το Ariya ως πρωτοπόρο όχημα αυτής της οικολογικής επανάστασης. Είμαστε τόσο περήφανοι για όλους στην ομάδα που εργάστηκαν ακατάπαυστα για να επιτύχουν αυτό το επίτευγμα”, δήλωσε ο Arnaud Charpentier, Αντιπρόεδρος, Στρατηγικής και Τιμολόγησης Προϊόντων της Nissan AMIEO.

Με μέγιστη αυτονομία 536 χιλιομέτρων, σε συνδυασμό με δυνατότητες ταχείας φόρτισης, το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya ενσαρκώνει τη δέσμευση της Nissan για ένα καθαρότερο μέλλον. Με τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης να γίνονται ολοένα και πιο ορατά στην καθημερινή μας ζωή, το Ariya αντιπροσωπεύει την καλύτερη δυνατή επιλογή για τους υποψήφιους αγοραστές, που αναζητούν μεγαλύτερη βιωσιμότητα στην καθημερινή τους ζωή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...