Το SUV που σε αφήνει να πάρεις τελείως τα χέρια απ’ το τιμόνι!

Ένα SUV που επιτρέπει στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι και να απολαύσουν μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, αυτό είναι το Ariya της Nissan με ProPILOT Assist 2.0.

  • -
  • -

Ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον συστήματα υποβοήθησης οδηγού που προσφέρουν μια γεύση της μελλοντικής αυτόνομης οδήγησης, το Nissan Ariya το πάει στο επόμενο επίπεδο.

Ο πίνακας οργάνων του Ariya μοιάζει με εκείνον ενός αεροσκάφους, παρέχοντας εξαιρετική ορατότητα με πλατιά και μεγάλα παράθυρα, σε συνδυασμό με ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Για όσους αναζητούν το πιο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού από τη Nissan, το ProPILOT Assist 2.0 προσφέρει μια εμπειρία οδήγησης χωρίς χέρια με ακριβείς πληροφορίες θέσης και αισθητήρες που επιτρέπουν στο όχημα να στρίβει και να ακολουθεί την πορεία του με ευκολία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ab7c88262461e5a5b27830b4d97f8b3b.jpg

Το απλό και φιλικό προς το χρήστη σύστημα απαιτεί ελάχιστες ρυθμίσεις και είναι ιδανικό για μακρινά ταξίδια και οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις. Το σύστημα ProPILOT Assist 2.0 χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό καμερών, ραντάρ και αισθητήρων για να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση από άλλα οχήματα, να ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις λωρίδων και να ρυθμίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με τη ροή της κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Nissan Ariya

Σε ένα βίντεο που παρουσιάζει τις δυνατότητες του Ariya, ο πιλότος Arpa Abdullah και ο συγκυβερνήτης Hironori Konagamitsu κάνουν μια συναρπαστική βόλτα με το όχημα που είναι εξοπλισμένο με το ProPILOT Assist 2.0. Το σύστημα τους επιτρέπει να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι, να καθίσουν αναπαυτικά και να απολαύσουν τη διαδρομή.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/507f95b3026592f2a835f6a342b3c861.jpg

Το σύστημα υποβοήθησης οδηγού του Ariya δεν αντικαθιστά έναν προσεκτικό οδηγό. Είναι απαραίτητο να παραμένετε σε εγρήγορση κατά την οδήγηση και να είστε έτοιμοι να αναλάβετε τον έλεγχο του οχήματος όταν χρειαστεί. Παρ' όλα αυτά, το σύστημα ProPILOT Assist 2.0 είναι ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, κάνοντας την εμπειρία της οδήγησης πιο ευχάριστη και λιγότερο αγχωτική.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...