To Plug-In Hybrid με τη μεγαλύτερη αυτονομία είναι κινέζικο!

Απίστευτη ηλεκτρική αυτονομία έχει το συγκεκριμένο Plug-In Hybrid μοντέλο από την Κίνα, το οποίο μπορεί να συναγωνιστεί ακόμη και ορισμένα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Αν νομίζετε πως όλα τα Plug-In Hybrid αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν έως 50, άντε 60 χιλιόμετρα αυτονομία, κάνετε μεγάλο λάθος! Τρανή απόδειξη το νέο BYD Chaser 07, το νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο της κινέζικης BYD, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη αυτονομία που έχει ανακοινωθεί ποτέ για PHEV: έως και 200 χιλιόμετρα ανά φόρτιση στην έκδοση με την μεγάλη μπαταρία!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγάλων διαστάσεων sedan (4,98 μέτρων) των Κινέζων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αμιγώς ηλεκτρικό, αφού σχεδόν όλες οι καθημερινές μετακινήσεις καλύπτονται με εμβέλεια της τάξεως των 200 χιλιομέτρων, έστω και ονομαστικής. Έτσι, ο κινητήρας βενζίνης μένει να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μεγάλα ταξίδια ή σε περιπτώσεις που για κάποιο λόγο, το αυτοκίνητο τελικά δεν φορτίστηκε.

Τι προδιαγραφές έχει το BYD Chaser 07;

Έχοντας ένα αρκετά… ψαρωτικό όνομα, το BYD Chaser 07 είναι ένα sedan της μεγάλης κατηγορίας με μήκος που αγγίζει τα 5 μέτρα και μεταξόνιο 2,9 μέτρων. Τοποθετείται, για παράδειγμα, μεταξύ των BMW Σειρά 5 και BMW Σειρά 7, ενώ για αρχή τουλάχιστον, θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως Plug-In Hybrid. Η εισαγωγική έκδοση θα έχει μπαταρία ικανή να αποθηκεύσει ενεργειακό απόθεμα για 121 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας, ενώ στην κορυφή θα υπάρχει η έκδοση με ηλεκτρική αυτονομία των 200 χιλιομέτρων.

Δείτε ακόμη: Η Toyota ετοιμάζει plug-in με αυτονομία 200 km

Το υβριδικό σύστημα πλαισιώνεται από έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων, ατμοσφαιρικό ή turbo, ανάλογα με την εκδοχή. Εδώ, να πούμε ότι δεν γνωρίζουμε το πρωτόκολλο μετρήσεων που χρησιμοποίησε η BYD για να φτάσει στην ανακοινώσιμη τιμή των 200 km ανά φόρτιση και αν οι προδιαγραφές είναι αντίστοιχα αυστηρές με το WLTP που ισχύει στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, τα 200 km είναι ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο, που σίγουρα αλλάζει την εικόνα που έχουμε για τα Plug-In Hybrid μοντέλα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...