Ηλεκτρική Porsche καρφώθηκε αφρενάριστη σε νταλίκα – Δεν πήρε φωτιά

Ένα τραγικό δυστύχημα συνέβη στον αυτοκινητόδρομο A5 στη Γερμανία, όπου μια Porsche Taycan συγκρούστηκε με φορτηγό, σκοτώνοντας επί τόπου τον 71χρονο οδηγό.

  • -
  • -

Μία αμιγώς ηλεκτρική Porsche Taycan κινούνταν πολύ γρήγορα και φαίνεται ότι τράκαρε με πλήρη ταχύτητα, καθώς δεν υπάρχουν σημάδια από φρενάρισμα στο σημείο. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς και ο οδηγός εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια. Παρά τη γρήγορη αντίδραση των διασωστών, δεν μπόρεσαν να σώσουν τη ζωή του άνδρα.

Πώς συνέβη το ατύχημα με την ηλεκτρική Porsche;

Το ατύχημα συνέβη την Τρίτη γύρω στις 5 το απόγευμα και τα αίτια του ατυχήματος είναι ακόμη άγνωστα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Porsche κατευθυνόταν προς τον Α7 με κατεύθυνση τη Fulda όταν βρέθηκε πίσω από ένα κομβόι φορτηγών, με τον οδηγό να κάνει ελιγμούς και να αλλάζει απότομα λωρίδες ώστε να κινηθεί πιο γρήγορα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το αυτοκίνητο διαλύθηκε και ο μπροστά ηλεκτρικός κινητήρας εκτοξεύτηκε πολλά μέτρα μακριά. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν το αμάξωμα του αυτοκινήτου για να βγάλουν τη σορό του οδηγού από τα συντρίμμια.

porsche-taycan-atixima-distixima-troxaio-trakarisma-germania-ilektriko

Οι έρευνες στον τόπο του ατυχήματος συνεχίστηκαν μέχρι τις 10 το βράδυ και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο μήκους 6 χιλιομέτρων. Η γερμανική αστυνομία δεν έχει ακόμη διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος, αλλά έχει διοριστεί εμπειρογνώμονας για να κάνει τη σχετική έρευνα.

Δείτε ακόμα: Παπάς παρέσυρε μοτοσυκλέτα και 8 πεζούς – αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ [video]

Η «ταυτότητα» της Taycan

Η Porsche Taycan είναι ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που έχει σχεδόν 400 ίππους και κοστίζει περίπου 80.000 ευρώ. Δεν είναι σαφές με ποια ταχύτητα κινούνταν το αυτοκίνητο τη στιγμή του ατυχήματος, αλλά η καταστροφική σύγκρουση δείχνει ότι το αυτοκίνητο κινούνταν με πολλά km/h στο κοντέρ. Η τραγωδία αποτελεί υπενθύμιση προς όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στον δρόμο και να δίνουν πάντα προτεραιότητα στην ασφάλειά τους και στην ασφάλεια των άλλων.

Παρά τον χαμό του 71χρονου οδηγού και την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε το γερμανικό ηλεκτρικό sportscar, είναι αξιοσημείωτο ότι δεν προκλήθηκε φωτιά από την μπαταρία υψηλής τάσης, σημάδι της πολύ καλής δουλειάς που έχει κάνει η Porsche σε αυτόν τον τομέα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...