Αστυνομικός σταματάει ταξί χωρίς οδηγό [video]

Αντιμέτωπος με ένα πραγματικά παράξενο περιστατικό βρέθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος έκανε νόημα σε ένα αυτοκίνητο να σταματήσει, όμως δεν υπήρχε κανένας στη θέση του οδηγού.

  • -
  • -

Ένα πλήρως αυτόνομο ταξί (robotaxi) χωρίς οδηγό της Waymo, ενεπλάκη πρόσφατα σε μια περίεργη κατάσταση στο Φοίνιξ της Αριζόνα, καθώς έλαβε εντολή από έναν αστυνομικό να σταματήσει και να αφήσει ένα αντίθετα κινούμενο όχημα να περάσει κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης. Το video της συνάντησης αναρτήθηκε στο TikTok και έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 14 εκατομμύρια προβολές.

Ο Johnny Romano, ο οποίος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα της αυτόνομης Jaguar, ακούγεται να λέει στον αστυνομικό ότι δεν υπάρχει κανείς στη θέση του οδηγού, ενώ γελάει με την κατάσταση. Ο χρήστης του TikTok δήλωσε αργότερα ότι ήταν η πρώτη φορά που επέβαινε σε πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο και ότι εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο το όχημα της Waymo χειρίστηκε το περιστατικό.

waymo-aftonomo-taxi-robotaxi-jaguar-ipace-i-pace-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Jaguar I-Pace χωρίς οδηγό έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει. Μετακινήθηκε στην άκρη του δρόμου, όπως του είχε υποδείξει ο αστυνομικός, και στη συνέχεια πραγματοποίησε αναστροφή και έφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση εντός 90 δευτερολέπτων μετά την αλληλεπίδραση με τον αστυνομικό.

Δείτε ακόμα: Γρίφος για την Τροχαία: Πώς κόβεις κλήση σε αυτοκίνητο χωρίς οδηγό; [video]

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Waymo, η εταιρεία χρησιμοποιεί προηγμένη μηχανική μάθηση για να διδάξει στα οχήματά της πώς να ανταποκρίνονται σε σήματα που γίνονται από ανθρώπους και πινακίδες που υπάρχουν σε σημεία όπου πραγματοποιούνται έργα. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εταιρεία πλήρως αυτόνομων ταξί που ανήκει στην Alphabet (μητρική εταιρεία της Google) επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και αυτή η συνάντηση με τις αστυνομικές αρχές ήταν ένα παράδειγμα ότι η τεχνολογία λειτουργεί όπως προβλέπεται.

waymo-aftonomo-taxi-robotaxi-jaguar-ipace-i-pace-2

Καθώς τα αυτόνομα οχήματα θα γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα στους δρόμους, οι συναντήσεις με τις αρχές επιβολής του νόμου θα γίνονται αναμφίβολα όλο και πιο συχνές. Ωστόσο, περιστατικά όπως αυτό με το πλήρως αυτόνομο ταξί της Waymo αποδεικνύουν ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα έχουν τη δυνατότητα να υπακούουν στους νόμους της κυκλοφορίας και να διατηρούν τους επιβάτες τους ασφαλείς, ακόμη και σε ασυνήθιστες καταστάσεις όπως οι παρελάσεις.

@johnnyromano3

POV: youre in a self driving car and the police get involded

♬ original sound - Johnny Romano

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...