Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 100 €/μήνα - Πώς γίνεται;

Γενικά υπάρχει η πεποίθηση ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά, όμως πλέον υπάρχει ο τρόπος να έχει κάποιος ένα όχημα που δε μολύνει το περιβάλλον, μόλις με 100 €/μήνα. Πώς και πού γίνεται αυτό;

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή λόγω της δυνατότητάς τους να μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο, η παραγωγή αυτών των αυτοκινήτων απαιτεί επίσης σημαντική ποσότητα φυσικών πόρων, γεγονός που οδηγεί σε ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της κατασκευής τους.

Η γαλλική start-up εταιρεία Lormauto στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα παρέχοντας μια μοναδική λύση που όχι μόνο μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα αλλά και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των υφιστάμενων οχημάτων.

lormauto-renault-twingo-ilektriko-fortisi-fortistis

Η μετατροπή του Renault Twingo σε ηλεκτρικό

Η Lormauto έχει αναπτύξει μια διαδικασία που μετατρέπει τα Renault Twingo πρώτης γενιάς σε ηλεκτρικά οχήματα με μόλις 100 ευρώ το μήνα. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει όχι μόνο την εγκατάσταση ενός ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρίες, αλλά και την ανακατασκευή πολλών τμημάτων του αυτοκινήτου, όπως το εσωτερικό, η ανάρτηση, τα φρένα και τα ελαστικά. Η καμπίνα ανανεώνεται με πιο ανθεκτικά υλικά και σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ η ανάρτηση δέχεται ενίσχυση για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο βάρος.

Δείτε ακόμα: Κάν’ το ηλεκτρικό με 5.500 € και ξέχνα για πάντα τα καύσιμα [video]

Το πακέτο μπαταριών αποτελείται από κυψέλες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) και προσφέρει συνολικά 16 kWh. Η Lormauto αναφέρει ότι επιτρέπει στο Twingo να διανύσει 120 km με βάση τον κύκλο WLTP. Ο κινητήρας παρέχεται από την Dana και προσφέρει 38 kW (52 PS).

Όχι μόνο μετατροπή, αλλά και αναπαλαίωση

Αυτή η διαδικασία δεν είναι απλώς μια μετατροπή ενός θερμικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό. Η Lormauto θεωρεί απαραίτητη την πλήρη ανανέωση του οχήματος, ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες επιδόσεις και η μακροζωία. Η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μια νέα μάρκα αυτοκινήτων που θα νοικιάζει ή θα εκμισθώνει αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα. Για να είναι επιλέξιμη για τα γαλλικά κίνητρα, η Lormauto θεωρεί τον εαυτό της εταιρεία νέων αυτοκινήτων και όχι εταιρεία μετατροπής.

lormauto-renault-twingo-ilektriko

100 €/μήνα για ηλεκτρικό. Είναι πολλά;

Τα κίνητρα της γαλλικής κυβέρνησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιτρέπουν στη Lormauto να χρεώνει μόνο 100 ευρώ το μήνα. Χωρίς αυτά τα κίνητρα, το κόστος θα ήταν 200 ευρώ ανά μήνα. Με τη μίσθωση των οχημάτων, η εταιρεία μπορεί να διασφαλίσει ότι θα διανύσουν τουλάχιστον 500.000 χιλιόμετρα πριν από το τέλος του κύκλου ζωής τους, μια επιπλέον χιλιομετρική απόσταση σε σχέση με αυτή που είχαν ήδη τα μετασκευασμένα Twingo.

Με την παράταση της διάρκειας ζωής των υφιστάμενων οχημάτων, η Lormauto στοχεύει να συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, παρέχοντας παράλληλα μια προσιτή επιλογή για καθαρές μετακινήσεις. Η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει περισσότερα οχήματα στο μέλλον κρατώντας την ίδια νοοτροπία με αυτή που εφαρμόζεται στην περίπτωση του Renault Twingo. Η καινοτόμος προσέγγιση της Lormauto χρησιμεύει ως ένα πολλά υποσχόμενο παράδειγμα για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η βιωσιμότητα, παρέχοντας παράλληλα πρακτικές λύσεις στις περιβαλλοντικές προκλήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...