Πώς καταφέρνουν τα Opel GSe να είναι άνετα και σπορ ταυτόχρονα;

Οι μηχανικοί της Opel έχουν κάνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στα σπορ GSe, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται ο χαρακτήρας της έκδοσης, αλλά και υψηλό επίπεδο άνεσης στην καθημερινότητα.

  • -
  • -

Τα νέα Opel Astra GSe και Grandland GSe συνδυάζουν ιδανικά τη σπορ οδήγηση και την περιβαλλοντική ευθύνη. Ο Dr. Christian Hartweg και η ομάδα μηχανικών του εφάρμοσαν ειδικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης των μοντέλων GSe. Στο βίντεο, ο Hartweg εξηγεί πώς η οικογένεια GSe αντλεί έμπνευση από τους σπορ προγόνους της και τη μεταφράζει σε πρωτοποριακά οχήματα και τεχνολογίες που προσφέρουν δυναμική οδηγική απόλαυση.

Opel GSe: ακρίβεια, δυναμικές επιδόσεις, αλλά και άνεση

Η ομάδα μηχανικών πήρε τα ισορροπημένα Astra και Grandland και τα αναβάθμισε με πιο σπορ και δυναμικά χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση του Grandland GSe αυτό σημαίνει συνολική απόδοση 300 ίππων και επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα, σε συνδυασμό με ηλεκτρική τετρακίνηση. Στο Astra GSe, το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης αποδίδει ισχύ 225 ίππων και υψηλή ροπή 360 Nm.

Στο πλαίσιο GSe γίνεται χρήση ειδικών ελατηρίων και αμορτισέρ με τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping). Ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και το στυλ οδήγησης, η τεχνολογία αυτή επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης, εξασφαλίζοντας άνεση σε ανώμαλο οδόστρωμα (για παράδειγμα σε λιθόστρωτες επιφάνειες), αλλά και ένα σπορ στυλ οδήγησης για πιο άμεση επαφή με τον δρόμο σε πιο ομαλό οδόστρωμα.

Τα κορυφαία μοντέλα GSe αντιδρούν ακόμα πιο γρήγορα και άμεσα σε κάθε εντολή του οδηγού και, όπως συνηθίζεται στην Opel, παραμένουν σταθερά στο φρενάρισμα, στις στροφές και στις υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Τα αμορτισέρ διαθέτουν μια πρόσθετη βαλβίδα και ένα δεύτερο υδραυλικό κύκλωμα, συνεπώς το αυτοκίνητο είναι πιο άνετο ή πιο σπορ στην οδήγηση, ανάλογα με το αν η βαλβίδα είναι ανοιχτή ή κλειστή.

Νέες ρυθμίσεις για όλες τις εκδόσεις Grandland

Η περαιτέρω εξέλιξη του πλαισίου και του συστήματος διεύθυνσης δεν περιορίστηκε μόνο στα μοντέλα GSe. Αντίθετα, όλες οι εκδόσεις του Grandland επωφελούνται από τις βελτιστοποιήσεις στα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης.

Δείτε ακόμη: Opel - 20 χρόνια άνεσης με τα εργονομικά καθίσματα AGR

Οι μηχανικοί αύξησαν επίσης τη δύναμη απόσβεσης στις περιπτώσεις που το έμβολο κινηθεί ταχύτερα και τη μείωσαν στην περιοχή των μεσαίων και χαμηλών ταχυτήτων εμβόλου, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή άνεση, ακόμα και σε ανώμαλο οδόστρωμα. Το σύστημα διεύθυνσης έχει επαναρυθμιστεί, ώστε όλες οι εκδόσεις Grandland να προσφέρουν τη χαρακτηριστική σπορ και άνετη οδηγική εμπειρία Opel, με άμεση και ακριβή πληροφόρηση προς τον οδηγό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...