Tesla: Αυξημένα ασφάλιστρα για όσους οδηγούν νύχτα - Δείτε πως χρεώνει

Η Tesla σε χώρες του εξωτερικού προσφέρει υπηρεσίες ασφάλισης. οι οποίες εξαρτώνται από το πόσο καλά οδηγεί κάποιος, αλλά και από την ώρα της ημέρας που επιλέγει να κινηθεί με το αυτοκίνητό του.

  • -
  • -

Η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι ένα βασικό προϊόν που συμβάλλει στην οικονομική προστασία των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλων απροσδόκητων γεγονότων στον δρόμο. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν διάφορα κριτήρια για τον υπολογισμό του μηνιαίου ασφαλίστρου, το οποίο είναι το κόστος για την ασφάλιση. Η Tesla προσφέρει ένα τέτοιο προϊόν στο οποίο το ασφάλιστρο καταβάλλεται μηνιαία, όμως δεν είναι σταθερό. Υπολογίζεται με βάση τη βαθμολογία ασφαλείας του οδηγού.

Για τον προσδιορισμό της βαθμολογίας ασφαλείας ενός οδηγού, το ασφαλιστικό προϊόν της Tesla λαμβάνει υπόψη έξι βασικές κατηγορίες. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις εμπρόσθιας σύγκρουσης, έντονο φρενάρισμα, απότομη στροφή, μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, αναγκαστική απενεργοποίηση του Autopilot και οδήγηση αργά τη νύχτα. Η οδήγηση αργά τη νύχτα είναι η μόνη κατηγορία που βασίζεται στην ώρα της ημέρας που ο οδηγός βρίσκεται στον δρόμο. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει οποιαδήποτε οδήγηση μεταξύ 10:00 μ.μ. και 4:00 π.μ. Εάν η οδήγηση εκτείνεται σε πολλές ημέρες, για τον υπολογισμό της χρησιμοποιείται η τελευταία ημέρα.

tesla-safety-score-nixta-nyxta

Ενώ η χρήση αυτών των κατηγοριών μπορεί να είναι χρήσιμη για τον προσδιορισμό του επιπέδου κινδύνου ενός οδηγού, ορισμένοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη βαρύτητα που έχει η οδήγηση αργά τη νύχτα στο μηνιαίο ασφάλιστρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οδηγοί ανέφεραν ότι το ασφάλιστρό τους αυξήθηκε κατά σημαντικό ποσό λόγω αυτής της κατηγορίας. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι οδηγοί άλλαξαν τη συμπεριφορά τους και περιόρισαν την οδήγησή τους μετά τις 10:00 μ.μ. για να αποφύγουν το πρόστιμο.

Δείτε ακόμα: 2η Πανελλήνια Συνάντηση Ηλεκτροκίνησης: Τη ζήσαμε και... τι ζήσαμε!

Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, η Tesla θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της ποινής για οδήγηση αργά τη νύχτα. Αν και η παραπάνω πολιτική βασίζεται σε δεδομένα που δείχνουν ότι τη νύχτα είναι πιθανότερο ένα ατύχημα, η ύπαρξη αυτού του κριτηρίου είναι κάτι που θα μπορούσε να στρέψει τους οδηγούς στην επιλογή άλλης ασφαλιστικής εταιρείας.

tesla-insurance-asfaleia

Μια πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι η μείωση της ποινής από τις 10:00 μ.μ. έως τη 1:00 π.μ. και η διατήρηση της ίδιας ποινής για το διάστημα 1:00 π.μ. έως 4:00 π.μ. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να αισθάνονται πιο άνετα χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητά τους τη νύχτα για τις απαραίτητες δραστηριότητες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...