Volkswagen: Αυτό θα είναι το τελευταίο μοντέλο της με κινητήρα βενζίνης

Η VW αποκάλυψε με ποιο αυτοκίνητο θα κλείσει ο κύκλος των θερμικών κινητήρων, πριν περάσει στην αποκλειστικά ηλεκτρική της εποχή.

  • -
  • -

Η Volkswagen έχει αποφασίσει να προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη από το 2033 και μετά. Ποιο θα είναι λοιπόν το τελευταίο καινούργιο μοντέλο από τα… παλιά;

Όπως ανακοινώθηκε, αυτό θα είναι το Volkswagen T-Roc 2ης γενιάς. Το οποίο, βέβαια, δεν θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα, καθώς το μοντέλο της 1ης γενιάς πρόσφατα δέχθηκε facelift – διαβάστε εδώ τη δοκιμή του. Το νέο μοντέλο αναμένεται να βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το υπάρχον, την MQB, οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα το δούμε σε εκδόσεις mild-hybrid και plug-in hybrid, αλλά και όχι και ως πλήρως ηλεκτρικό.

Ποια άλλα νέα Volkswagen βενζίνης ή diesel περιμένουμε;

Πριν από το T-Roc, άλλα νέα μοντέλα της Volkswagen με κινητήρα βενζίνης και diesel που θα δούμε είναι τα επερχόμενα Passat, Touareg και Tiguan. Το επόμενο Golf, για το οποίο είχε προταθεί η ονομασία ID. Golf αλλά τελικά φαίνεται ότι απορρίφθηκε αυτό το όνομα, θα είναι ηλεκτρικό.

Παρότι υπάρχει πιθανότητα η Volkswagen να κυκλοφορήσει κι’ άλλα αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης ως την αρχή της δεκαετίας του 2030, αυτό το εγχείρημα θα είναι αρκετά ακριβό, λόγω του προτύπου ρύπων Euro 7 που θα ισχύει από το 2025 και θα θέσει αυστηρούς περιορισμούς, προβληματίζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Δείτε ακόμη Δοκιμή Volkswagen T-Roc 1.5 TSI

Μία άλλη εταιρεία που ανήκει στο Volkswagen Group, η SEAT, έχει ανακοινώσει πως δεν θα κυκλοφορήσει ηλεκτρικά μοντέλα. Και για το SEAT Ateca, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Τ-Roc της Volkswagen, δεν φαίνεται να υπάρχει στο πλάνο κάποιος αντικαταστάτης.

Πηγή: Auto Express

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...