Εκλογές 2023: Κλήρωση 10 Tesla σε όσους πάνε να ψηφίσουν

Την αποχή από τις εκλογές επιχειρεί να περιορίσει η κυβέρνηση, δίνοντας ισχυρό... ηλεκτροκίνητρο σε όλους για να προσέλθουν στις κάλπες.

  • -
  • -

Η ημερομηνία των εκλογών του 2023 «κλείδωσε» για την 21η Μαΐου. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επισκεφθούν τις κάλπες προκειμένου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο αποχής από τις εκλογές, ειδικά στις νεότερες ηλικίες. Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επιπλέον κίνητρα στους ψηφοφόρους, κληρώνοντας 10 Tesla, αποκλειστικά σε εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν!

Όσοι ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα μπουν αυτόματα στην κλήρωση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο σύστημα infotainment όλων των αυτοκινήτων που θα κληρωθούν, θα υπάρχουν αποθηκευμένες ομιλίες του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, έτσι ώστε οι τυχεροί ιδιοκτήτες να ψυχαγωγούνται όσο περιμένουν να φορτίσουν το ολοκαίνουργιο Tesla τους.

Και «Καλάθι του ηλεκτρικού» για όλους!

Πάντως, δεν θα είναι μόνο… 10 οι τυχεροί. Η κυβέρνηση σκοπεύει να διευρύνει ακόμη περισσότερο τα κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα λειτουργήσουν σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Το τελευταίο, προβλέπει επιδότηση 8.000 € για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, όσοι καταθέσουν τις αιτήσεις τους από τις 3 Απριλίου έως και τις 19 Μαΐου, θα πληρώσουν μισό ΦΠΑ στην τιμή αγοράς του αυτοκινήτου.

Το «Καλάθι του ηλεκτρικού», όπως ονομάζεται η προωθητική ενέργεια, θα επιβαρύνει μόλις με 12% ΦΠΑ, αντί για 24% που ισχύει για τα οχήματα. Να θυμίσουμε, ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνουν τέλος ταξινόμησης, συνεπώς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Τέλος, τόσο τα 10 Tesla που θα κληρωθούν, όσο και τα αυτοκίνητα που θα αγοραστούν με το «καλάθι του ηλεκτρικού», θα φορτίζουν δωρεάν στους φορτιστές του Δήμου Αθηναίων και των Δημοτικών Περιφερειών μέχρι το τέλος του 2024.

Τι Tesla θα κληρωθούν στις εκλογές του 2023;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GOCAR, η πρόταση αρχικά ήταν να κληρωθούν τα Tesla Model 3 Standard Range με 0-100 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα, πίσω κίνηση και αυτονομία έως 491 χιλιόμετρα. Ωστόσο η ελληνική εισαγωγική εταιρεία της Tesla κατέθεσε πολύ ανταγωνιστική προσφορά για τα ισχυρότερα Tesla Model 3 Performance, με 0-100 km/h σε 3,3 δευτερόλεπτα, τετρακίνηση και αυτονομία έως 543 χιλιόμετρα, οπότε τελικά η ισχυρότερη έκδοση κέρδισε τη μάχη και θα μπει στην κληρωτίδα.

Το κόστος της αγοράς των παραπάνω αυτοκινήτων θα καλυψθεί κατά 50% από τα χρήματα όλων μας - είτε ψηφίσουμε, είτε όχι - και κατά 50% από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ-ΤΕΣΛΑ που «ξεκλείδωσε» σήμερα, 1 Απριλίου.

Καλό μήνα και καλή επιτυχία σε όσους ψηφίσουν!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...