Τι οδήγησε ο Κωσταντέλιας του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο της Τούμπας; [video]

Νέα συνεργασία μεταξύ του «Δικεφάλου του Βορρά» και κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων.

  • -
  • -

Όταν σκεφτόμαστε αυτοκίνητα ποδοσφαιριστών, το πιο πιθανό είναι να μας έρθουν στο μυαλό πολυτελή SUV ή σπορ μοντέλα. Σίγουρα τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Ecocar δεν είναι κάτι που θα σκεφτόμασταν με την πρώτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για μία έξυπνη λύση. Οι καιροί αλλάζουν και η βιωσιμότητα και η οικονομία αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόλις ανακοίνωσε τη νέα της συνεργασία με την Ecocar με το video που θα δείτε παρακάτω. Σε αυτό βλέπουμε τα δύο ανερχόμενα αστέρια του «Δικεφάλου», Γιάννη Κωνσταντέλια και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, να οδηγούν τα ηλεκτρικά λιλιπούτεια οχήματα εντός του γηπέδου της Τούμπας.

Τι είναι το Ecocar

Το αυτοκίνητο της Ecocar αποτελεί μία από τις πιο οικονομικές λύσεις μικροκινητικότητας. Πρόκειται για όχημα διαστάσεων 2,24/1,29/1,57 μέτρων για Μήκος/Πλάτος/Ύψος. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την Low Speed και την High Speed. Το “High Speed” μη σας… παρασύρει, δεν πρόκειται για κάποια έκδοση επιδόσεων, απλώς έχει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 10 ίππων (το Low Speed φτάνει τους 4,8 ίππους) που του επιτρέπει να πιάνει τα 80 km/h, αντί των 45 km/h της μικρότερης Low Speed.

Δείτε ακόμη: Τι αυτοκίνητα οδηγείς από 16 χρονών στην Ελλάδα;

Διατίθεται με μπαταρίες διαφόρων χωρητικοτήτων, από τις 7,2 kWh έως τις 20 kWh, με τη μεγαλύτερη να προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 220 km. Οι εν λόγω μπαταρίες είναι κατασκευασμένες από μόλυβδο, όμως υπάρχει η επιλογή για λιθίου οι οποίες έχουν χωρητικότητα 6,0 KWh και προσφέρουν αυτονομία 90 km. Στον εξοπλισμό του μοντέλου της Ecocar υπάρχει ηλεκτρικό δερμάτινο τιμόνι, οθόνη, κάμερα οπισθοπορείας, κλιματισμό, μέχρι και φωτοβολταϊκά σε οροφή και πορτ-μπαγκάζ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, χρειάζεται μόνο 1 € ρεύματος ανά 100 χιλιόμετρα, εκμηδενίζοντας το κόστος μετακίνησης εντός πόλης. Φορτίζει σε απλή πρίζα σούκο και για να γεμίσει, απαιτούνται από 5 έως 7 ώρες, ανάλογα με την παροχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...