Βράβευση για τις «πράσινες» δράσεις της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. βραβεύτηκε για τις πράσινες πρακτικές που εφαρμόζει στους τομείς της ενέργειας και της ανακύκλωσης, στο πλαίσιο των βραβείων Green Brand Awards.

  • -
  • -

Την Τρίτη 21 Μαρτίου στην Αθήνα, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. απέσπασε το βραβείο Silver στην κατηγορία Green Business Model, στα φετινά Green Brand Awards, που διοργανώνονται για τρίτη χρονιά από την Boussias Events.

Η συγκεκριμένη βράβευση έρχεται ως επιστέγασμα της συνεχούς δέσμευσης της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, μέσα από μια σειρά επενδύσεων και πρακτικών που προάγουν την αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη. Η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., ολοκλήρωσε μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρη ενεργειακή επάρκεια από ανανεώσιμες πηγές μειώνοντας ταυτόχρονα και τις εκπομπές ρύπων.

nissan-theoxarakis-theoharakis-vravio-vraveio-green-braned-awards

Στόχος το 80% των αναγκών να καλύπτεται από φωτοβολταϊκά

Τα ήδη εγκατεστημένα συστήματα φωτοβολταϊκών της εταιρείας έχουν ονομαστική συνολική ισχύ 700 kW ενώ η εκτιμώμενη ετήσια αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) ανέρχεται σε 678 τόνους. Με το έργο σε πλήρη απόδοση, καθώς η εταιρεία πρόσφατα ενέταξε μια σειρά πρόσθετων ηλιακών πάνελ στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, η ονομαστική συνολική ισχύ της επένδυσης θα ανέλθει στα 850 kW, με την κάλυψη των υφιστάμενων ενεργειακών αναγκών της εταιρείας να ανέρχεται, ως ποσοστό, στο  80%.

Δείτε ακόμα: Τα 5 εντυπωσιακά στοιχεία του Nissan Leaf που δεν ήξερες!

Παράλληλα, η Nissan  Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. επενδύει σε συστήματα και τεχνολογίες για επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας (φωτισμός LED, αυτοματισμοί, συστήματα κλιματισμού κ.α.), ενέργειες οι οποίες επιφέρουν μειώσεις της τάξης του 20% της συνολικής κατανάλωσης σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιπλέον αυτών, στις εγκαταστάσεις της Nissan - Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, είναι εφικτή η φόρτιση των πρωτοποριακών ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τον ιδιόκτητο στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών/επισκεπτών της.

nissan-thoharakis-theoxarakis-vravio-vraveio-gree-brand-awards

Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Νικόλ Μαρίνου, στέλεχος του τμήματος Μάρκετινγκ της Nissan – Νικ. Θεοχαράκης Α.Ε., όπου δήλωσε τα εξής : «Στη Nissan - Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε είμαστε περήφανοι  για την βράβευσή μας στην κατηγορία Green Business Model στα Green Brand Awards 2023, καθώς αναγνωρίζεται η συμβολή μας για έναν κόσμο καθαρότερο, αλλά και η συμμετοχή μας σε μια οικονομία ανάπτυξης, μέσα σε ένα αυτάρκες παραγωγικό οικοσύστημα. Πιστοί στη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, επενδύουμε συνεχώς σε καινοτόμα έργα που εκτείνονται από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων για την πλήρη ενεργειακή μας επάρκεια, μέχρι τις βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...