Citroen Ελλάς: Πέθανε ο ιδρυτής της, Γιώργος Συγγελίδης

Σε ηλικία 93 ετών και έχοντας σπουδαία επιτεύγματα στο βιογραφικό του, ο Γιώργος Συγγελίδης έφυγε από τη ζωή.

  • -
  • -

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο λόγος για τον Γιώργο Συγγελίδη, έναν πολυμήχανο επιχειρηματία ο οποίος μεταξύ άλλων, ίδρυσε τη Citroen Ελλάς. Η επίσημη εισαγωγική εταιρεία της γαλλικής φίρμας γρήγορα γιγαντώθηκε στην ελληνική αγορά, όχι μόνο λόγω των προϊόντων αλλά και από την άρτια διαχείριση της αντιπροσωπείας. Ο Γιώργος Συγγελίδης «έφυγε» σε ηλικία 93 ετών και η κηδεία του θα γίνει στην Ελβετία, σε στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Συγγελίδης;

Ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός σταθμός στη ζωή του Γιώργου Συγγελίδη ήταν η σύναψη αποκλειστικής συνεργασίας για την εισαγωγή των αυτοκινήτων της Citroen στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές ακόμη επιτυχίες κι άλλες γνωστές μάρκες αυτοκινήτων, όπως τις αμερικάνικες Chrysler-Jeep και Dodge. Όταν πλέον είχαν «μπει» στο παιχνίδι και τα παιδιά του Γιώργου Συγγελίδη, ο Πολυχρόνης Συγγελίδης και ο Γιάννης Συγγελίδης, τότε ο όμιλος πραγματικά… απογειώθηκε.

Η αρχή έγινε με την επίσημη αντιπροσώπευση της Peugeot, μια από τις σημαντικότερες γαλλικές εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος Συγγελίδη έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στην αγορά, αφού αποτελείται από ακόμη περισσότερες μάρκες και μάλιστα, σε διάφορες κατηγορίες τιμής για να απευθύνονται σε όλους. Η DS Automobiles, το premium παρακλάδι της Citroen έγινε ανεξάρτητη μάρκα και βέβαια, η ελληνική εισαγωγική εντάχθηκε στον όμιλο Συγγελίδη.

Η εξαγορά της Opel από το PSA Group και η σύσταση του ομίλου Stellantis, έδωσε εξαιρετική αφορμή στον όμιλο Συγγελίδη να αποκτήσει και την Opel στο χαρτοφυλάκιό του, μια παραδοσιακή δύναμη στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, ενώ ο όμιλος κατάφερε να εξασφαλίσει την επιστροφή της Mazda, μιας διαχρονικά αγαπημένης ιαπωνικής εταιρείας που για χρόνια απουσίαζε από την ελληνική αγορά. Όλα τα παραπάνω έγιναν πραγματικότητα χάρη και στο επιχειρηματικό, διορατικό πνεύμα του Γιώργου Συγγελίδη

Θερμά συλλυπητήρια από όλους εμάς στο GOCAR, στην οικογένεια Συγγελίδη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...