Σοκ για ιδιοκτήτες ΙΧ: Κλέφτες «ξεγυμνώνουν» αυτοκίνητα για ανταλλακτικά

Δεκάδες περιστατικά κλοπών έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες. Οι κάτοικοι της βρετανικής πόλης φοβούνται να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους παρκαρισμένα.

  • -
  • -

Το φαινόμενο των κλοπών αυτοκινήτων μπορεί να έχει διάφορες διαστάσεις. Το τελευταίο διάστημα στο Birmingham της Αγγλίας, έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά κλοπών, όχι όμως με την… παραδοσιακή έννοια «εξαφάνισης» του αυτοκινήτου. Η σπείρα που δρα στην περιοχή φροντίζει να αφήσει τα οχήματα στη θέση τους, πλήρως… γδυμένα! Αφαιρούν όλα τα εξαρτήματα που μπορεί να σκεφτεί κανείς, μικρής ή μεγάλης αξίας, σε ταχύτατο χρόνο και εξαφανίζονται.

Πώς κλέβουν τα αυτοκίνητα;

Λειτουργούν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, κάπου ανάμεσα στις 3 με 5 το ξημέρωμα. Ομάδα κλεφτών «πιάνει» ένα αυτοκίνητο και λύνει όλα τα μέρη που θέλουν να του αφαιρέσουν. Η συχνότητα που πραγματοποιούνται οι κλοπές, αλλά και η προτίμηση σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα, έχουν σαν αποτέλεσμα οι κλέφτες να ξέρουν ακριβώς τον τρόπο να λύσουν τα οχήματα, σαν… μηχανικοί αυτοκινήτων.

Όταν παρατηρούν ηρεμία στην περιοχή αφαιρούν σχεδόν όλα τα μέρη που μπορούν, πετυχαίνοντας έτσι μεγαλύτερα κέρδη από το κάθε αυτοκίνητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αφαιρούν τα σαλόνια, το τιμόνι, το ταμπλό, όλα τα μηχανικά μέρη που έχουν αξία, τον εγκέφαλο, τους αερόσακους, τους τροχούς, ακόμη και μέρη της φανοποιίας του αμαξώματος.

Γιατί δεν κλέβουν ολόκληρο το αυτοκίνητο;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η «μόδα» ξεκίνησε επειδή οι τιμές των ανταλλακτικών έχουν πάρει την ανιούσα και οι ιδιοκτήτες οχημάτων ζητούν φθηνότερες λύσεις. Η πανδημία του COVID, αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει και σε έλλειψη ορισμένων ανταλλακτικών, συνεπώς οι κλέφτες κάνουν… χρυσές δουλειές.

Δείτε ακόμη: Στη Θεσσαλονίκη άφησαν εντελώς... γυμνό ένα Toyota Yaris Hybrid!

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής του Birmingham πραγματικά φοβούνται να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, καθώς δεν γνωρίζουν αν το πρωί θα τα βρουν στην ίδια κατάσταση. Μόνο τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 9 περιστατικά σε αυτή την περιοχή! Εδώ, να τονίσουμε ότι το φαινόμενο κλοπής συγκεκριμένων εξαρτημάτων ενός αυτοκινήτου δεν το συναντάμε μόνο στο εξωτερικό. Και στην Ελλάδα έχουν παρατηρηθεί αντίστοιχα περιστατικά, με «αγαπημένο» αυτοκίνητο το Toyota Yaris Hybrid!

Πηγή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...