Τέλος για το εμβληματικό sedan της Toyota – Προτεραιότητα τα SUV

Μετά από 43 χρόνια παρουσίας στην ιαπωνική αγορά, η Toyota τραβάει την «πρίζα» του μεσαίου sedan Camry, δίνοντας περισσότερη προσοχή στα SUV και τα crossover.

  • -
  • -

Λίγα είναι τα αυτοκίνητα που έχουν καταφέρει να γραφτούν με τόσο μεγάλα γράμματα στην ιστορία, όσο το Toyota Camry. Το εμβληματικό sedan της ιαπωνικής εταιρείας δεν το γνωρίσαμε επίσημα στην Ελλάδα, όμως στον υπόλοιπο κόσμο συγκέντρωνε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μέσα από τα 43 χρόνια της ιστορίας του, εξελίχθηκε σε μια ξεκάθαρη εμπορική επιτυχία. Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους, σε όλο τον κόσμο πουλήθηκαν περισσότερα από 21 εκατομμύρια αυτοκίνητα! Πλέον, το Camry πρέπει να κάνει… πίσω, στον βωμό των SUV.

Γιατί σταματάει η παραγωγή του Toyota Camry;

Για αρχή, η Toyota σταματάει την παραγωγή του Camry από την «πατρίδα» του, την Ιαπωνία. Τον περασμένο χρόνο κατάφερε να πουλήσει μόνο 6.000 μονάδες, ένα πραγματικά μικρό νούμερο με βάση τα υπόλοιπα μοντέλα της Toyota και φυσικά, την υψηλή δυναμική πωλήσεων της χώρας. Η φίρμα θέλει να επενδύσει περισσότερο σε SUV όλων των μεγεθών, ώστε να δημιουργηθεί μια άκρως ανταγωνιστική γκάμα που θα περιλαμβάνει προτάσεις για όλα τα γούστα.

Το Toyota Camry συνεχίζει στον υπόλοιπο κόσμο

Αν και στην Ιαπωνία το όνομα Camry θα περάσει στην ιστορία, η Toyota θα συνεχίσει να το πουλάει στις χώρες που έχει ακόμη ζήτηση. Δεν είναι γνωστό για… πόσο, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα να σταματήσει η διάθεσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κίνα κλπ, χώρες στις οποίες παραδοσιακά πετυχαίνει ανταγωνιστικές πωλήσεις.

Δείτε ακόμη: Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Toyota των 25.000 €

Άλλωστε, πέρυσι το Toyota Camry συνολικά παράχθηκε σε 600.000 μονάδες, νούμερο το οποίο δεν είναι και… μικρό. Όταν σε ένα τέτοιο νούμερο, μόνο οι 6.000 κατέληξαν στην Ιαπωνία, δεν δημιουργούνται απορίες γιατί η φίρμα το καταργεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...