Μπορεί ένας… petrolhead να συμπαθήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Την «παγκόσμια ημέρα του πατέρα» η FIAT πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα, για να διαπιστώσει αν οι παραδοσιακοί οδηγοί μπορούν να συμπαθήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Το Τορίνο αποτελεί την πρωτεύουσα του αυτοκινήτου στην Ιταλία και ιστορική έδρα της FIAT. Η πόλη και οι κάτοικοι της είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους. Για να διαπιστώσει τις αντιδράσεις των πιο παραδοσιακών οδηγών στην ιδέα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η FIAT διάλεξε την «παγκόσμια ημέρα του πατέρα» (19 Μαρτίου) για να πραγματοποιήσει ένα ενδιαφέρον πείραμα.

Με βάση την πίστα που βρίσκεται στην οροφή του θρυλικού εργοστασίου Lingotto της FIAT στο Τορίνο, «συνωμότησε» με τέσσερα παιδιά ώστε να πείσουν τους πατεράδες του να οδηγήσουν για πρώτη φορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το νέο FIAT 500.Από την οδηγική αίσθηση, την ισχύ και την αυτονομία, μέχρι τον ήχο του κινητήρα η πρώτη αυτή οδηγική επαφή αποτέλεσε μια έκπληξη για τους τρεις παραδοσιακούς οδηγούς.

Μια… συνομωσία για καλό σκοπό!

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν προβληματισμούς που συνοδεύουν την ηλεκτροκίνηση με τους κατασκευαστές να εστιάζουν στην επίλυσή τους σε τεχνικό, αλλά και επικοινωνιακό επίπεδο. Αντίθετα όπως είναι αναμενόμενο οι νεαροί οδηγοί αγκάλιασαν αμέσως τη δυνατότητα να οδηγούν ένα αυτοκίνητο με άμεση επιτάχυνση, απόλυτη ησυχία και ιδιαίτερο σεβασμό προς το περιβάλλον. Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε το πείραμα έχει επίσης ιδιαίτερη συμβολική αξία συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον.

Δείτε ακόμη: Το νέο ηλεκτρικό Abarth 500e με 155 ίππους!

Το Lingotto αποτελώντας παγκόσμιο σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πλέον μετατραπεί σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και οικολογίας. Η οροφή που υπηρέτησε δεκαετίες ως πίστα δοκιμών, έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο «κρεμαστό» κήπο της Ευρώπης. Η υφιστάμενη διαδρομή La Pista 500, φέρνει το κοινό δίπλα σε περισσότερα από 40.000 φυτά από 300 είδη, αλλά επίσης δίνει και τη δυνατότητα για ένα πολύ ξεχωριστό test drive με το νέο 500 σε μια διαδρομή που δεσπόζει 28 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Η πιο ιδιαίτερη στιγμή για τους οδηγούς αναμφίβολα είναι το πέρασμα από τις δύο κεκλιμένες στροφές στις άκρες του εργοστασίου, όπου στο παρελθόν έχουν περάσει οχήματα με ταχύτητες άνω των 200 χλμ./ώρα. Οι αντιδράσεις των οδηγών αυτού του ξεχωριστού «πειράματος» προφανώς δεν οδηγούν σε επιστημονικά συμπεράσματα, όμως δείχνουν ξεκάθαρα τους προβληματισμούς, αλλά και την ελπιδοφόρα πλευρά της νέας, εξηλεκτρισμένης εποχής του αυτοκινήτου, η οποία με μοντέλα όπως το νέο FIAT 500 -το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Ομίλου Stellantis- κινείται με ιδιαίτερη ταχύτητα στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...