Επίσημο: Αλλάζουν ονόματα τα μεσαία μοντέλα της Audi

Ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο για τα Α4, Α5, Α6 και Α7 θα πρέπει να το ξεχάσουμε, ήδη από την επόμενη γενιά των τεσσάρων μοντέλων.

  • -
  • -

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του CEO της Audi, Markus Duesmann, ο Γερμανός κατασκευαστής αλλάζει επίσημα τις ονομασίες των μοντέλων του. Πιο συγκεκριμένα το δημοφιλές οικογενειακό Α4 θα πωλείται ως Α5, από εδώ και στο εξής και το μεγαλύτερο Α6 θα γίνει το νέο Α7. Λόγο για αυτή την αλλαγή αποτελεί φυσικά ο εξηλεκτρισμός της μάρκας, καθώς «φυλάει» τις ονομασίες Α4 και Α6 για τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Αυτό σημαίνει πως τα Α4 και Α6 θα συνεχίσουν να παράγονται με θερμικούς κινητήρες, απλά θα ονομάζονται Α5 και Α7 αντίστοιχα. Όσον αφορά το μέλλον των σημερινών Α5 και Α7, ο Γενικός Διευθυντής της Audi δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, άλλα είπε πως το αν θα παραχθούν μοντέλα με άλλο είδος αμαξώματος θα το μάθουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Αυτό που σημείωσε είναι να «ανυπομονούμε για διάφορες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων που θα έρθουν», κάτι που σημαίνει πως σίγουρα θα δούμε νέες προσθήκες στις γκάμες των S και RS μοντέλων.

audi_a6_45_tdi_allroad_quattro_22

Τι θα γίνει με το όνομα E-Tron;

Όταν ο CEO ρωτήθηκε για το αν η λέξη “E-Tron” θα παραμείνει στον τίτλο των επόμενων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, απάντησε καταφατικά. Θυμίζουμε πως η Mercedes, ένας άμεσος ανταγωνιστής της Audi, σκοπεύει να εγκαταλείψει από το 2024 κι έπειτα το brand “EQ” στο οποίο έχει κατατάξει μέχρι σήμερα τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Η BMW, από την άλλη, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το γράμμα “i” για να διαχωρίζει τα μέλη μηδενικών ρύπων της γκάμας της, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Δείτε ακόμη: Επιστρέφουν στην αγορά τα φθηνά Audi – Δες γιατί

Ο διάδοχος του σημερινού Α4 προορίζεται να λανσαριστεί μέσα στο τρέχον έτος ενώ με το Α6 να ετοιμάζεται για το facelift της ήδη υπάρχουσας γενιάς θα μπορούσε να αλλάξει σε Α7 ακόμη και μέσα στο 2024, εκτός κι αν η Audi θέλει να περιμένει την ολοκληρωτική αλλαγή της γενιάς.

Δείτε ακόμη: Audi: Τι σημαίνουν τα ονόματα των μοντέλων της;

Με τα ηλεκτρικά Audi να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τους ζυγούς αριθμούς για τις ονομασίες τους, αυτό σημαίνει πως το νέο Α8 που θα παρουσιαστεί στα τέλη του επόμενου έτους θα μπορεί να κρατήσει το όνομα του, καθώς θα κυκλοφορήσει μόνο ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...