Έκλεισε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία -Τι γίνεται με τους Έλληνες ασφαλισμένους οδηγούς

Η Euroins του ομίλου Eurohold έβαλε «λουκέτο». Το θέμα είναι τι θα γίνει με τους πελάτες στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Euroins Romania προχώρησε η εποπτική αρχή της Ρουμανίας. Η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία που αποτελεί θυγατρική του ομίλου Eurohold, ήταν η μεγαλύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία στη Ρουμανία, με το «λουκέτο» να προκαλεί προβληματισμό σε χιλιάδες πελάτες.

Ο όμιλος Eurohold δραστηριοποιείται σε 11 χώρες μέσω θυγατρικών και επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα με την Euroins Hellas, αποκλειστικά στον κλάδο των οχημάτων. Προκειμένου να καθησυχάσει τους πελάτες και συνεργάτες της, η Euroins Ελλάδος διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται καμία απολύτως επίπτωση στη λειτουργία της από τις εξελίξεις στη γνωστή διαμάχη των ρυθμιστικών αρχών της Ρουμανίας με τη Euroins Romania.

Τι λέει η ελληνική ασφαλιστική εταιρεία

«Η Euroins Ελλάδος διαβεβαιώνει τους πελάτες και τους συνεργάτες της ότι δεν υφίσταται καμία απολύτως επίπτωση στη λειτουργία της από τις εξελίξεις στη γνωστή διαμάχη των ρυθμιστικών αρχών της Ρουμανίας με τη Euroins Romania.

Η μητρική εταιρεία της Euroins Ελλάδος, Euroins Bulgaria AD, συνεχίζει επίσης απρόσκοπτα την αναπτυξιακή της πορεία η οποία επιβεβαιώνεται από τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της. Σημειώνεται ότι το οικονομικό έτος 2022, κατέγραψε κύκλο εργασιών 231,916 εκατ. ευρώ (+32% vs. 2021).

Προς επίρρωση των ανωτέρω, η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η Euroins Romania δεν ασκεί ασφαλιστική δραστηριότητα στη Βουλγαρία και ότι η απόφαση της ρουμανικής εποπτικής αρχής δεν επηρεάζει τους ασφαλισμένους στις βουλγαρικές ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Euroins Insurance Group AD. Διαβεβαιώνει δε ότι, ως αποτέλεσμα της εποπτείας που ασκείται, δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που αφορούν στη φερεγγυότητα των μεμονωμένων εταιρειών του ομίλου Euroins Insurance Group AD, ή του Ομίλου συνολικά».

Διαβάστε επίσης: Πώς βλέπω αν ένα αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο ή κλεμμένο;

Σε επίπεδο μητρικού Ομίλου, η Eurohold εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Όλες οι θυγατρικές εταιρείες και επιχειρήσεις της Eurohold οι οποίες έχουν παρουσία στις 11 χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, πλην της Ρουμανίας, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους σύμφωνα με τα επιχειρησιακά τους σχέδια για το τρέχον έτος. Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της εποπτικής αρχής στην Ρουμανία εις βάρος της Euroins Romania, ο Όμιλος έχει ήδη εκκινήσει διαδικασίες προσφυγής κατά της απόφασης στα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια».

Η Euroins Ελλάδος δεσμεύεται ότι θα ενημερώνει εγκαίρως τους πελάτες και τους συνεργάτες της για κάθε νέα εξέλιξη.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...