Πανάκριβο το τουρκικό SUV – Δείτε τις τιμές του TOGG [video]

Οι κυβερνώντες το χαρακτηρίζουν «αυτοκίνητο του λαού», αλλά το TOGG ελάχιστοι Τούρκοι θα μπορέσουν να το αγοράσουν. Η τιμή του είναι εξαιρετικά υψηλή.

  • -
  • -

Έπειτα από τη φιέστα του Νοεμβρίου, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις της TOGG (Turkey's Automobile Joint Venture Group) στην Προύσα και έκανε την παρθενική βόλτα του τουρκικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης.

togg

Το TOGG T10X, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV των Τούρκων είναι άμεσα διαθέσιμο στη χώρα παραγωγής, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στις 953.000 τουρκικές λίρες, περίπου 47.650 €. Το όχημα, αν και χαρακτηρίζεται ως το «αυτοκίνητου του λαού», κανείς μικρομεσαίος πολίτης της γείτονας χώρας δεν μπορεί να το αποκτήσει, ειδικά αυτή την εποχή, όπου ο πληθωρισμός έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα επίπεδα.

togg

Η υψηλή τιμή πώλησής του διέλυσε κάθε όνειρο του Ερντογάν και των κυβερνώντων, που διεμήνυαν προ μηνών πως ετοιμάζουν ένα αυτοκίνητο που κάθε Τούρκος μπορεί να αγοράσει. Τα 47.650 € αφορούν τη βασική έκδοση με τους 218 ίππους και τη μπαταρία των 52,4 kWh που παρέχει αυτονομία 314 km.

Το TOGG ξεπερνά ακόμη και τα 60.000 €

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει τη long range έκδοση του Τ10Χ που εφοδιάζεται με μπαταρία 88,5 kWh και προσφέρει αυτονομία 523 km, τότε θα πρέπει να εκταμιεύσει πάνω από 60.000 €, χρήματα που ελάχιστοι Τούρκοι διαθέτουν αυτή την στιγμή. Αργότερα, θα δούμε και την τετρακίνητη έκδοση, η οποία αποδίδει 435 ίππους και ροπή 700 Nm, με την τιμή να είναι ακόμη υψηλότερη.

togg

Όλες οι εκδόσεις υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση 180 kW σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος DC, αναπληρώνοντας ενέργεια από το 20 στο 80% σε 28 λεπτά. Όσο για τον εξοπλισμό, είναι σχεδόν πλήρης από τη βάση, περιλαμβάνοντας τρεις ψηφιακές οθόνες συνολικών διαστάσεων 29 ιντσών, σύνδεση 4G στο διαδίκτυο και WiFi hotspot.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το τουρκικό SUV της TOGG – και Ελλάδα!

togg

Η ποιότητα κατασκευής σύμφωνα με τους Τούρκους είναι εξαιρετική και οι προδιαγραφές του οχήματος αντίστοιχες των ευρωπαϊκών προτάσεων. Το να ισχύουν όμως αυτά, θα τα δούμε στην πορεία, εφόσον το αυτοκίνητο κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Το TOGG T10X θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, μέσα στο 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...